Flere lastebiler funnet utbrent på øde steder

- Ufattelig og meningsløst, sier lensmannen på Løten, som ikke aner hvem som står bak.

TENT PÅ 1: Denne bilen tilhørende Løten kommune ble stjålet og senere funnet utbrent ved Slettmofeltet søndag 7. november,ifølge Hamar Arbeiderblad. Foto: POLITIET
TENT PÅ 1: Denne bilen tilhørende Løten kommune ble stjålet og senere funnet utbrent ved Slettmofeltet søndag 7. november,ifølge Hamar Arbeiderblad. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Brannene framstår ikke som noe annet enn meningsløse skadeverk, sier lensmann Audun Fremstad i Løten i Hedmark til Dagbladet.

I løpet av de siste to helgene har flere lastebiler blitt stjålet fra Løten. Senere har de blitt funnet utbrent og forlatt på øde steder. I tillegg har en campingvogn blitt funnet nedbrent, skriver Hamar Arbeiderblad.

I helga skjedde det igjen. Avisa skriver at politiet lørdag formiddag fant en utbrent Volvo-lastebil på veien mellom Ebru og Rokosjøen. Det viste seg at lastebilen var stjålet i løpet av natta.

Få spor Lensmann Fremstad ser en klar sammenheng mellom tilfellene. Modus er det samme og politiet tror det er de samme gjerningsmennene som er på ferde.

- Noen finner åpenbart en glede i å stjele og brenne opp disse bilene. Det er ufattelig. Det er ikke noe vinning i dette. De har ikke forsøkt å skjule noe annen kriminalitet ser det ut til, sier Fremstad til Dagbladet.

Nå håper politiet at de skal få tips i saken. Politiet har nemlig svært lite å gå etter så langt.

- Vi har sikra en del spor på plassene, men i og med at alt er utbrent er det få spor. Vi har foreløpig ingen formening om hvem som står bak, om de er lokale eller ikke. Motivet for handlingene framstår også som uklare. Eierne av bilene virker tilfeldige, sier lensmannen.

Koie nedbrent Hamar Arbeiderblad skriver at to av lastebilene tilhører Løten kommune, mens Løten Mølle eier de to andre.

Lastebilen fra helga ble stjålet fra Spennocs anlegg på Ingeberg. Også en koie som eies av Slettmoen Vel, brant ned til grunnen natt til forrige lørdag. Leder av Slettmoen Vel, som eier koia, er oppgitt.

- Dette er både trist og meningsløst. Koia var til glede for barnehagen og skolen i området, som brukte den flittig. Den sto åpen slik at alle kunne benytte seg av den, sier Morten Haraldsen til avisa

TENT PÅ 2: To utbrente biler og ei campingvogn ble funnet i Skogbygda lørdag 30. oktober, skriver Hamar Arbeiderblad.Foto: POLITIET
TENT PÅ 2: To utbrente biler og ei campingvogn ble funnet i Skogbygda lørdag 30. oktober, skriver Hamar Arbeiderblad.Foto: POLITIET Vis mer