Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere leger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norsk Studentunion er opprørt over at bare en av fem søkere får plass på medisinstudiet mens Norge mangler leger, og vil ha flere studieplasser. Det ønsket støtter vi gjerne. Og vi gir NSU-leder Ine Saxvik rett i at Den norske lægeforening har hatt for stor makt over legeutdanningen. Som fagforening har Legeforeningen en egeninteresse i at det er konkurranse om legenes arbeidskraft.
  • Men som statssekretær Randi Øverland har påpekt; nye studieplasser for legestudenter lar seg ikke opprette i en fei. Store deler av studiet foregår ute i praksis, på sykehusavdelinger og primærlegekontor. Dette er krevende å organisere og krever kvalitet hos veilederne. Dessuten vil vi advare mot å tro at legemangel og krise i helsevesenet løses ved å utdanne mange leger. Den medisinske utviklingen, markedskreftene og helsebyråkratiet sluker de legene som fins.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media