Flere levninger er funnet på Kebnekaise

Redningshunder går metodisk igjennom området rundt havaristedet.

MØYSOMMELIG ARBEID: Da flyet eksploderte i Kebnekaises vestvegg utløste det et ras som gikk 300 til 400 meter ned langs fjellveggen. Raset var mellom 100 og 150 meter bredt. Et norsk flagg er reist i området for å minnes de døde.  Foto: Roger Vikström
MØYSOMMELIG ARBEID: Da flyet eksploderte i Kebnekaises vestvegg utløste det et ras som gikk 300 til 400 meter ned langs fjellveggen. Raset var mellom 100 og 150 meter bredt. Et norsk flagg er reist i området for å minnes de døde. Foto: Roger Vikström Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannskapene som jobber rundt toppen av Kebnekaise har i dag funnet flere levninger etter Hercules-flyet krasjet inn i en fjellvegg på torsdag, bekrefter kommunikasjonssjef hos politiet i Sverige Anna-Lena Hesse for Dagbladet.

Levningene skal sendes til laboratorier for å identifiseres.

Politiet har tidligere fortalt at det kan ta måneder før de siste levningene blir funnet.

De svarte boksene Letemannskapene fant lørdag morgen vrakrester spredt utover et stort område på Kebnekaise, og har siden jobbet intenst for å kartlegge funnstedet så nøyaktig som mulig.

Det er mellom 50 og 60 personer som i dag jobber med å finne deler og levninger i snøen på Sveriges høyeste fjell.

Politmyndigheten i Nordbotten og andre letemannskaper har siden klokka 08 i dag fortsatt søket etter de sorte boksene, vraklester og levninger i området hvor Hercules-flyet «Siv» traff fjellveggen.

- Vi har ikke funnet de svarte boksene ennå, sier Hesse.

Bistand De svarte boksene kan gi svar på hvilke bevegelser flyet hadde like før det krasjet, og hva som skjedde i cockpiten. Om letemannskapene lykkes i å finne disse boksene, så har de trolig svaret på hva som førte til at Hercules-flyet gikk inn i fjellveggen ved Kebnekaises to høyeste punkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer