Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere levninger funnet på «Ground Zero»

Mer enn 40 prosent av ofrene etter terroren 11. september 2001 har aldri blitt identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et nytt søk etter deler av omkomne 11. september-ofre er blitt satt i gang i New York. Søket startet etter det fredag ble funnet beinrester i en kum på Ground Zero som ikke hadde blitt åpnet siden før 11. september 2001.

Oppbrakte slektninger av 11. september-ofre krevde at myndighetene satte i gang et nye søk i og rundt Ground Zero etter funnet, melder AP.

15 deler

Myndighetene i New York opplyser at det nå har blitt funnet rundt 15 deler til som stammer fra ofrene etter terroren. Totalt har nesten 100 beinrester etter mennesker blitt funnet denne uka.

Arbeidere bar vekk materialer med egne hender etter å ha slitt seg gjennom asfalten på en vei på den vestre siden av der tvillingtårnene sto. Det var på dette stedet menneskerestene ble funnet.

- De 80 beinrestene og delene som ble funnet tidligere denne uka, var ikke større enn mellom én og 12 tommer. Sannsynligvis stammer beinrestene fra ribbein, armer, legger, lår og ryggvirvler, opplyser talskvinne Ellen Borakove.

Søket avsluttet

Det aktive søket etter døde mennesker tok slutt i 2002 etter at opprydningsarbeidere hadde ryddet opp 1,5 millioner tonn avfall. Rundt 20 000 menneskedeler ble funnet, men arvestoffet (DNA) i tusenvis av disse delene var ødelagt av sterk varme eller fuktighet. Dermed ble arbeidet med å identifisere de omkomne vanskelig.

BYGGINGSARBEID: Byggingsarbeidet pågår fortsatt på stedet der tvillingtårnene sto. Dette bildet er tatt 15. september i år. Foto: Reuters/Scanpix
BYGGINGSARBEID: Byggingsarbeidet pågår fortsatt på stedet der tvillingtårnene sto. Dette bildet er tatt 15. september i år. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Mer enn 40 prosent av de 2 749 ofrene etter 11. september i New York har aldri blitt funnet eller identifisert.