Flere lik funnet i asken

Nissedrakt-skytteren kan ha drept mange før han begikk selvmord.

I BRANN: Huset tok fyr etter skytingen. Det er fremdeles usikkert hvordan. Foto: Scanpix/AP
I BRANN: Huset tok fyr etter skytingen. Det er fremdeles usikkert hvordan. Foto: Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Åstedsgranskerne i Covina melder om at de har funnet flere lik i asken etter trippeldrapet på en juletrefest i går kveld.

Det er nyhetsbyrået AP som melder om den dramatiske nyheten i den allerede svært dramatiske saken som ryster den rolige forstaden utenfor Los Angeles.

- Etterforskere går gjennom asken i huset, og har til nå kommet over flere døde enn de tre som allerede er funnet, sier assisterene sjefspatolog i Los Angeles, Ed Winter.

Minst fem drept
Han ønsker ikke å si hvor mange flere som er funnet, men understreker at det er flere.

Allerede er tre personer funnet drept inne i privatboligen der den nissedraktkledde mannen åpnet ild i går kveld.

De nye opplysningene bringer dødstallet opp til minst fem drepte. Det er foreløpig ukjent nøyaktig hvor mange som deltok på festen, og hvor mange som eventuelt er savnet.

«De har skutt familien min»
Vitner navnga 45 år gamle Bruce Jefferey Pardo som mannen som utkledd i nissedrakt åpnet ild mot slektninger og bekjente på den private juletrefesten.

- Det var omlag 25 mennesker på festen da skuddene smalt, og folk begynte å løpe forbi vårt hus, sier nabo Jan Gregory til nyhetsbyrået AP.

- En tenåringsgutt løp forbi mens han skrek «de har skutt familien min», forteller naboen.

En 8 år gammel jente og en kvinne i 20-årene er innlagt på sykehus med skuddskader. En tredje festdeltager slapp fra det med brukket ankel.

Begikk selvmord
Etter å ha jaktet på Pardo i et halvt døgn fant politiet mannen død i hans brors hjem. Politiet i Covina betegner dødsfallet som selvmord, men vil ikke si mer om dødsårsaken.

Pardo skal lenge ha slitt med ekteskapet, og er en slektning til huseieren der festen var. Ifølge nyhetsbyrået AP kan kona ha vært en av festdeltagerne.

- Pardo gjennomgår noen røffe ekteskapsproblemer. Vi advarer om at han trolig er bevæpnet og svært farlig, sa etterforskningsleder Pat Buchanan ved Covina politistasjon på en pressekonferanse tidligere i dag.

Dramatisk fest
Vitner forteller at mannen i julenissekostymet dukket opp på festen sent julaften, og umiddelbart begynte å skyte rundt seg med en pistol. Han skal så ha kledd av seg kostymet, og stukket av i vanlige klær.

Ifølge nyhetsbyrået AP har flere av festdeltagerne navngitt Pardo i forbindelse med hendelsen, og politiet var tidlig ute med å etterrlyse ham med fullt navn og bilde.

- Dette er et stille og rolig nabolag. Det er er stort sett bare pensjonister og gamle som bor her, sier nabo Jefferey Barrientos til AP.

Det er uklart hva som forårsaket brannen i huset like etter skytingen.

MASSEDRAP: Flere enn fem kan ha blitt offer for den forsmådde ektemannen Bruce Jefferey Pardo (45). Pardo skal selv ha begått selvmord. Foto: AP/Covina Police Department
MASSEDRAP: Flere enn fem kan ha blitt offer for den forsmådde ektemannen Bruce Jefferey Pardo (45). Pardo skal selv ha begått selvmord. Foto: AP/Covina Police Department Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer