Flere likdeler funnet etter 11/9

Fire og et halvt år etter. Pårørende ber om nye søk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bygningsarbeidere i New York har funnet nye likdeler etter terrorangrepet i New York 11. september 2001. Under arbeid med fjerning av giftig avfall avdekket arbeiderne beinsplinter i en forlatt skyskraper tett ved Ground Zero, melder CNN.

Splintene ble funnet i 38. etasje av en 41-etasjes bygning som tidligere tilhørte Deutsche Bank. Bygget har stått tomt siden angrepet i 2001, da deler av sør-tårnet rev hull i bygningen.

Skal identifiseres

Nå skal DNAen fra likdelene identifiseres og matches mot en database som inneholder genmateriale fra de 2749 som mistet livet i angrepet.

Bygningen har også tidligere blitt gjennomsøkt, og ved flere anledninger har brannmannskaper og bygningsarbeidere funnet levninger i bygget. Det seneste funnet ble gjort i januar i år.

Bygningen klargjøres for rivning, men nå ber pårørende om at kriminalteknikere foretar en grundig undersøkelse før skyskraperen rives.

Har anlagt sak

- Jeg prøver ikke å kritisere bygningsarbeiderne, men dette er noe de ikke er trent for å gjøre, sier Diane Horning, mor til en mann som mistet livet i angrepet.

STÅR TOMT: Denne skyskraperen tilhører Deutsche Bank. Bygget fikk store skader i angrepet 11. september 2001, og har siden stått forlatt. Rivningsarbeidere fant levninger under rensearbeid sist fredag. Foto: Scanpix
STÅR TOMT: Denne skyskraperen tilhører Deutsche Bank. Bygget fikk store skader i angrepet 11. september 2001, og har siden stått forlatt. Rivningsarbeidere fant levninger under rensearbeid sist fredag. Foto: Scanpix Vis mer

Nå har hun anlagt sak for å få området gjennomsøkt før skyskraperen rives.

Flere enn 40 prosent av de døde som er funnet, har ennå ikke blitt identifisert. Rettsmedisinerne har en database med mer enn 9000 uidentifiserte levninger, og håper mer avansert DNA-teknologi i fremtiden kan hjelpe med arbeidet.