Flere løsskudd avfyrt på utested i Oslo

Stor frykt blant 300 gjester på utestedet Fugazi. Politiet: gode muligheter til å identifisere mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips eller bilder, kontakt Dagbladet på 2400@db.no

(Dagbladet): - Politiet har gode muligheter til å finne ut hvem som fyrte av flere løsskudd og skapte panikk i Oslo sentrum i natt. Vi har fått gode vitneutsagn og har andre etterretningsopplysninger. Vi er i ferd med å kartlegge videoopptak fra stedet, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidisstrikt til Dagbladet ved 06.45-tiden.

Politiet har funnet patronhylser som stammer fra løsskudd avfyrt med en pistol.

300 gjester Det var om lag 300 gjester på dansegolvet og ellers i lokalet da politiet fikk de første nødmeldingene om skyting og kaos klokka 02.59.

Det ble i natt avfyrt en rekke løsskudd på utestedet Fugazi i Oslo sentrum. Utestedet ligger i Tordenskioldsgate like ved Stortinget.

- Veldig dramatisk - Det ble avfyrt anslagsvis seks løsskudd. Det ble oppfattet som skarpe skudd blant de mange gjestene på stedet, det var umulig å vite om det var skarpe skudd eller ikke da det skjedde. Mange ringte nødtelefonen, og situasjonen var veldig dramatisk, sa operasjonsleder Hjulstad til Dagbladet i natt.

Politiets nødnummer ble nedringt av livredde gjester.

- Det kom flere 112-meldinger i løpet av to minutter. Det var veldig dramatiske meldinger. Vi kom raskt til stedet, men da hadde allerede antatt gjerningsmann forlatt stedet, sier Hjulstad.

25 - 30 år Gjerningsmannen er mellom 25 og 30 år, hadde mørk, gråaktig jakke, er ikke etnisk norsk, men er forholdsvis lys i huden.

- Opplysningene tyder på at han opererte aleine. Noen minutter før skuddene ble avfyrt, kom det melding om steinkasting, som først ble knyttet til Fugazi det også. I etterkant har vi avklart at det gjaldt et annet utested i nabolaget.

- Våpenbruken på Fugazi er en svært alvorlig sak. Både publikum og politiet reagerte som om det var skyting med skarpt, sier Hjulstad.