Flere masseslagsmål blant russen i natt

- «Wannabe-russ» oppsøker russetreff for å sjekke jenter og lage bråk.

40 INVOLVERTE: I Maridalen var rundt 40 russ involvert i et masseslagsmål i natt. Foto: Frank H. Evensen
40 INVOLVERTE: I Maridalen var rundt 40 russ involvert i et masseslagsmål i natt. Foto: Frank H. EvensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har ikke vært noen store russearrangementer i natt, men likevel har politiet flere steder hatt nok å holde på med på grunn av russen.

I Oslo har det i løpet av natta vært to masseslagsmål med russ involvert, et i Maridalen, og et utenfor en McDonalds på Gaustad.

- Det har vært en del tumulter og støymeldinger i natt. Det er ganske typisk når det ikke er noen spesielle arrangementer, da kjører russen mer rundt, sier Tor Grøttum, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I Maridalen var det rundt 40 personer involvert, men ingen ble alvorlig skadd, og ingen ble kjørt til sykehus.

Masseslagsmål Rundt 04-tida, tre timer etter første slagsmål, braket det løs igjen, denne ganger utenfor en McDonalds på Guastad.

- Jeg har ikke noe tall på hvor mange personer som var involvert her, men det var flere russebusser der. Bussene var imidlertid ikke de samme som ble loggført i Maridalen, sier Grøttum.

To personer ble lettere skadd på Guastad, og en av dem ble kjørt til legevakta. Ingen ble anmeldt. Grøttum forteller at politiet ikke har brukt mer ressurser på russen enn antatt.

- Det blir jo litt, men det går greit så lenge det ikke er mer alvorlige ting.

Falske russ lager bråk Også i Follo måtte politiet ut på russetok da det oppstod bråk og slagsmål på Ingierstrand, hvor rundt 300 russ hadde samlet seg.

- Ingierstrand er et litt uoffisielt samlingssted for russen. det er litt utenfor allfarvei, men det plager selvfølgelig de som bor der, sier Leif Olav Holten, operasjonsleder i Follo politidistrikt.

TIL LEGEVAKTA: En person ble kjørt til legevakta, og en behandlet på stedet etter at russ fra flere russebusser begynte å slåss. Foto: Frank H. Evensen
TIL LEGEVAKTA: En person ble kjørt til legevakta, og en behandlet på stedet etter at russ fra flere russebusser begynte å slåss. Foto: Frank H. Evensen Vis mer

Også her oppsto det masseslagsmål mellom russ, med tre lokale russebusser involvert. Holten vet ikke hvorfor russen begynte å slåss.

- Nei, gud vet. Vi var ute og jaga dem vekk og ba dem rydde opp etter seg. Det så ut som en svinesti der ute, sier han.

Ingen av de involverte i masseslagsmålet ble skadd, men en mann i 20-årene ble pågrepet med hasj på stedet. Holten forteller at de også var en del ungdommer som var noen år eldre enn russen tilstede, som hadde på seg russeklær.

- Disse «wannabe-russ» oppsøker russetreff for å sjekke jenter og lage bråk...uønsket kombinasjon, skriver politiet på Twitter.

Også i vestfold har russen vært aktiv i natt:

- Fra hele distriktet kom det inn klager over høy musikk fra flere russebusser. Politiet var i kontakt med et titalls busser. Sjåførene ble pålagt å ikke parkere i bebodde strøk alt for lenge. Ble også gjort kjent med at de ville bli anmeldt hvis pålegget ikke ble etterkommet, melder Vestfold politidistrikt.

INGEN ARRANGEMENTER: Politiet i Oslo forteller at det ofte er mer bråk med russen når det ikke er spesielle arrangementer. Da kjører nemlig russen mer rundt. Foto: Frank H. Evensen
INGEN ARRANGEMENTER: Politiet i Oslo forteller at det ofte er mer bråk med russen når det ikke er spesielle arrangementer. Da kjører nemlig russen mer rundt. Foto: Frank H. Evensen Vis mer