Flere mat- skandaler avdekket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og I NGVILD KJØDE Næringsmiddeltilsynet i Nord-Gudbrandsdalen avdekket i februar forfalskning av datostempel på varer som de umiddelbart påla butikken å fjerne. Neste dag var de samme varene på plass i hyllene igjen. Kjøttpuddingen som gikk ut i september 1996 gjennomgikk etter et lite pennestrøk en dramatisk foryngelsesprosess. Den nye merkelappen viste at kjøttpuddingen først gikk ut i juli 1997.Dagbladet kunne i 1994 melde at helsefarlig issalat, solgt i Norge, utløste diari-epidemi. Mens hundrevis av nordmenn lå syke, holdt Statens Næringsmiddeltilsyn tilbake opplysninger om epidemien som spredte seg til størstedelen av landet.Rottemøkk og fluer. Skitne bleier plassert sammen med rissekker. Dette synet møtte Næringsmiddeltilsynet og Tollvesenet da de inspiserte et hemmeligholdt matvarelager i Oslo. Lageret minner mer om et søppelrom enn et matvarelager, meldte Dagbladet høsten 1993.Kjøttet er uegnet som menneskemat. Slik konkluderte Næringsmiddeltilsynet etter å ha besøkt en butikk i Hagegata i Oslo. - I frysedisken ligger kjøtt av ukjent opphav i stykker og biter. Mye helt uten emballasje, skrev Aftenposten i januar 1994.I september samme år fant Aftenposten 58 ulovlige produkter etter å ha snust rundt i Oslos butikker i fire timer. I en frysedisk var temperaturen null grader, og i en annen lå halvtinet fisk side om side med bedervet kjøtt. Smuglervarer i hver tredje butikk, var meldingen fra Næringsmiddelstilsynet etter en rutinekontroll i Tøyen-området i 1996. Smittefarlige kyllinger lå ifølge Aftenposten framme uten emballasje og merking. - Jeg kjøpte kyllingen ekstra billig fra en ukjent person, forklarte en av butikkeierne.