Flere medier meldte at Tyrkia ville endre aldersgrensa for å ha sex med barn. Slik var det ikke

- Man forstår ikke hvor skadelig en historie som dette er.

PROTESTERTE: I fjor protesterte titusenvis av kvinner i Tyrkiske gater, etter at 20-årige Özgecan ble drept i Sør-Tyrkia, etter at hun forsøkte å motsette seg det som angivelig var et voldtektsforsøk. Foto: Afp / Adem Altan
PROTESTERTE: I fjor protesterte titusenvis av kvinner i Tyrkiske gater, etter at 20-årige Özgecan ble drept i Sør-Tyrkia, etter at hun forsøkte å motsette seg det som angivelig var et voldtektsforsøk. Foto: Afp / Adem Altan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som en rekke andre norske og utenlandske medier skrev Dagbladet denne uka en sak om at Tyrkia endrer aldersgrensa for å ha sex med barn.Saken vekket store reaksjoner blant tusenvis av lesere.

Men det stemmer ikke, forteller Martin Selsøe Sørensen, danske Politikens Tyrkia-korrespondent til danske TV 2.

Misforståelse

- Sakene som er skrevet baserer seg på en artikkel skrevet i den tyrkiske avisa Hürriyet Daily News i midten av juli. Saken er ikke særlig godt skrevet og den tyrkiske journalisten blander begreper. Den sier i hovedsak at forfatningsdomstolen har opphevet loven. De har også intervjuet kvinneorganisasjoner som reagerer på saken, men det virker ikke som om noen av dem har forstått hva det egentlig handler om, sier Sørensen til Dagbladet.

Han forteller at loven ikke er opphevet, men at et nytt lovforslag som ble lagt fram for forfatningsdomstolen, ikke ble godkjent.

Det nye lovforslaget ville i utgangspunktet ført til strengere straff for seksuell omgang med barn under 15 år, men fordi et par av punktene i lovforslaget strider med forfatningen ble det sendt i retur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer