Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere melder seg ut av Hells Angels og Bandidos

KØBENHAVN (NTB-RB): Flere medlemmer av Hells Angels og Bandidos i Danmark har meldt seg ut etter at klubbene sluttet fred i september. Ifølge svensk politi har ni medlemmer av Hells Angels i Sverige lagt bort vesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utmeldingene skjer tilsynelatende i full forståelse med klubbene. - Etter det vi vet er det snakk om en håndfull fra Hells Angels og noen færre fra Bandidos, sier kriminalinspektør Mogens Sørensen fra Narkotikainformationen i København-politiet.

  Politiet vet ikke sikkert hva som ligger bak utmeldingene, men Sørensen tror at den langvarige bandekrigen har vært en stor påkjenning for mange.

  - Intens og langvarig overvåking fra politiets side, og frykt for å bli blandet inn i voldelige hendelser kan være en del av forklaringen. Noen av dem er heller ikke helt unge lenger og har familie å ta hensyn til.
  Han ser ikke bort fra at forklaringen også kan være uenighet om den nåværende politikken med en tilsynelatende sterk tilnærming mellom klubbene.

  Sørensen antar at det er rundt 70 medlemmer i danske Hells Angels og 50 i Bandidos.

Hele Norges coronakart