Flere meldinger om ildkule over Sør-Norge

Ønsker tips om mulig meteor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En meteor ble klokken 20.19 onsdag kveld observert over Sør-Norge. Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard tror steiner kan ha slått ned i Valdres. Han ønsker tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe.

- Vi har fått inn en rekke rapporter både fra Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestlandet og spesielt på Østlandet, sier astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard.

I Valdres, spesielt i Vang, samt i Hallingdal, ble observasjonene beskrevet som relativt kraftige, med langvarig buldring og eksplosjonslignende lyder en stund etter at ildkulen var synlig på himmelen.

- Fenomenene skyldes at en stein har kommet inn i atmosfæren og delvis brent opp. Ut fra observasjonene er det sannsynlig at steiner har nådd bakken som meteoritter.

Vi ønsker flere observasjoner både av ildkulen og lydfenomener som kan knyttes til denne for å krysspeile og prøve å finne et sannsynlig nedslagsområde, sier Ødegaard.

Han opplyste ved 1-tiden natt til torsdag at det foreløpig kan se ut som om ildkulen var mest intens i nordlige deler av Valdres. Det ser ut til at ildkulen kom fra nord og gikk rett sør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer