Flere meldinger om mulige overgrep

Geir Mo i Frp sender nå fortløpende over til politiet alt som kommer.

KOMMENTERER IKKE ENKELTSAKER: Geir Mo vil ikke si når han første gang hørte rykter, påstander eller anklager mot Trond Birkedal, og viser til at han har håndtert alle saker etter regelverket. Foto: ROBERT S. Eik / Dagbladet.
KOMMENTERER IKKE ENKELTSAKER: Geir Mo vil ikke si når han første gang hørte rykter, påstander eller anklager mot Trond Birkedal, og viser til at han har håndtert alle saker etter regelverket. Foto: ROBERT S. Eik / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag bringer Dagbladet en sak om en ny gutt som står fram som overgrepsoffer. 17-åringen hevder at han hadde sex med Trond Birkedal på Royal Christiania hotell i Oslo da han var 15 år. 

Flere meldinger
Geir Mo bekrefter at partiet i går fikk inn både denne og flere andre meldinger. Alle disse er nå er oversendt politiet.  

- Vi sender nå fortløpende det som måtte komme inn til politiet, sier Mo til Dagbladet.
-  Hvor mange saker har kommet inn?
-  Ikke mange.
-  Hvor mange?
-  Det spørsmålet må dere stille til politiet.  

Mo vil ikke si hvem eller hva disse meldingene gjaldt.

- Alltid masse rykter
Han vil ikke gi noen kommentarer om når han første gang mottok rykter, påstander eller anklager som gjelder Birkedal.

- Det går alltid en masse rykter om personer. Vi vet at noe bør vi se på, annet er grunnløst. Der det er konkrete saker, forsøker vi å komme i kontakt med den som kommer med anklagen, og oppfordrer vedkommende til å gå til politiet. Vi spør også om det er noe vi kan gjøre, sier Mo.

Han bekrefter overfor Dagbladet at partiet nå i forbindelse med den konkrete Birkedal-saken sender alt som kommer av meldinger til politiet, uten å vurdere påstandene selv først.

SIKTET: Frp-politiker Trond Birkedal. Her med en gutt som hevder han hadde sex med Birkedal da han var 15. Foto: Privat.
SIKTET: Frp-politiker Trond Birkedal. Her med en gutt som hevder han hadde sex med Birkedal da han var 15. Foto: Privat. Vis mer