Flere menn etterlyst etter dødsfallet i Folldal

Mann i 20-åra funnet død på kafékjøkken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 20-åra ble i går funnet død på kjøkkenet i Skogly kafé i Folldal i Hedmark.

Det skal ha vært blod flere steder i lokalet, og mannen hadde synlige ytre skader. Politiet betegner saken som et mistenkelig dødsfall, og Kripos er koblet inn i saken.

Politiet etterlyser to personer som skal ha kjørt en moped eller motorsykkel i sentrum av bygda natt til søndag.

- De er etterlyst som sentrale vitner i saken, sier lensmann Geir J. Brun til Dagbladet.no.

De to på mopeden/motorsykkelen ble observert i 04.30-tida da de kjørte fra rikveien og opp på veien som går forbi kaféen.

I tillegg etterlyser politiet to menn som ble observert rett etter at tohjulingen ble sett kjørende.

- De ble sett åtte minutter etter at mennene på tohjulingen ble observert. Den ene ble sett stående, den andre sittende i fortausområdet ved kaféen, sier lensmannen til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke om de to er de samme som ble sett på mopeden/motorsykkelen.

I går avhørte politiet fem personer. De skal alle ha vært i kontakt med avdøde i løpet av lørdagen. Politiet fortsetter i dag med nye avhør.

Flere menn etterlyst etter dødsfallet i Folldal

Festdeltaker

Mannen i 20-åra deltok på en fest i Folldal lørdag kveld. I går formiddag ble han funnet død på kjøkkenet i Skogly kafé, der det skulle være konfirmasjon.

- Jeg fant ham, bekrefter Anne Karin Randen, daglig leder av Skogly kafé, overfor Dagbladet.

Ved 21-tida i går kveld ankom to tekniske etterforskere fra Kripos den vesle bygda Folldal i Hedmark. De tok seg inn i kafeen.

Blodspor utenfor

Sammen med sin ektemann Thorfinn Randen skulle Anne Karin Randen stelle i stand til konfirmasjon i lokalene da hun kom dit i går formiddag. Da de fant den blodige mannen på kjøkkenet i kaféen vel klokka 10.15, varslet de umiddelbart politiet.

Da Dagbladet var i kontakt med ekteparet Randen i går kveld, hadde de hatt en svært hektisk dag. Til tross for det makabre funnet på morgenen, gjennomførte de konfirmasjonen de hadde tatt på seg - i et annet lokale.

Ifølge politiadvokat Jan Magne Lyngvær i Hedmark politidistrikt etterforsker nå politiet ut fra at mannen i 20-åra skal ha deltatt på en fest i nærheten lørdag kveld.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Her på Skogly kafé skulle det være konfirmasjon i går. Festen ble flyttet da vertskapet fant en død mann på kjøkkenet. Foto: Henrik Slåen
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Her på Skogly kafé skulle det være konfirmasjon i går. Festen ble flyttet da vertskapet fant en død mann på kjøkkenet. Foto: Henrik Slåen Vis mer

Ulåst dør

- Vi har nå avhørt tre av personene som var på festen. Så langt har vi ingen konkrete resultater av avhørene, sier Lyngvær.

Han har ingen informasjon om at mannen skal ha vært involvert i noen krangel på festen.

Ifølge politiadvokaten var det blod både flere steder inne i kaféen og utenfor lokalene. Politiet på stedet dekket til blodflekkene utenfor med plast, slik at bevisene skulle være bevart til Kripos-etterforskerne ankom i går kveld. Et stort område ble sperret av.

Ifølge Lyngvær er det ting som tyder på at mannen har søkt hjelp eller tilflukt i kaféen. Han skal ikke ha prøvd å begå innbrudd.

- Nei, det er ingen tegn til at han har brutt seg inn. Døra har nok stått ulåst, så han har kommet seg inn slik, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Ikke fra Folldal

Han sier det foreløpig er svært uklart hva som har skjedd.

- Mannen hadde synlige ytre skader, sier Pedersen.

Foreløpig har politiet ingen mistenkte i saken.

- I første omgang må vi prøve å finne ut hva som har skjedd på åstedet, sier Pedersen.

Politiet strevet også med å få identifisert den avdøde mannen. I går kveld hadde de fått varslet hans foreldre, med forbehold om at mannen er den de tror han er.

Den døde mannen har ikke adresse i Folldal, og han skal heller ikke være noe kjent ansikt på Skogly kafé.

Ifølge kaféeier Randen stengte kafeen som vanlig klokka 19 lørdag kveld, så mannen må ha kommet inn etter dette. Sammen med to andre kvinner tok hun over driften av kafeen for bare to måneder siden.