Flere menn pågrepet etter voldtekt

Full etterforskning i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei 16-årig jente ligger nå på sykehus etter at hun skal ha blitt voldtatt i en lelighet i Ålesund sentrum i natt. Flere menn er pågrepet i saken, og politiet tror flere av dem kan ha deltatt i voldtekten.

Politiet var i natt svært tilbakeholdne med opplysninger, men bekrefter nå arrestasjonene.

- Vi har pågrepet flere menn på ulike steder i byen, på grunnlag av etterforskning og opplysninger vi har fått. De pågrepne skal avhøres i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder Leif Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Det ble iverksatt full etterforskning etter at den unge jenta hadde vært til undersøkelse på voldtektsmottaket på Ålesund sjukehus, der hun fortsatt ligger.

Valderhaug vil ikke gå ut med hvor mange som er pågrepet, men ifølge Dagbladet.no\'s opplysninger skal det dreie seg om til sammen fem menn som ble arrestert i kjølvannet av jentas undersøkelser på sykehuset.

Det er uklart hvem og hvor mange som skal ha utført overgrepet, men alle de pågrepne skal ha vært i leiligheten under den angivelige voldtekten av den 16-årige jenta.

- Hvem som er vitner og gjerningsmenn, er foreløpig noe uklart. Men det kan dreie seg om flere enn én gjerningsmann, sier operasjonslederen, som legger til at politiet regner med å ha kontroll på alle de involverte i saken.

- Vi etterlyser ingen i saken, sier Valderhaug.

ALARMEN GIKK: Det ble slått full voldtektsalarm etter at den 16-årige jenta hadde vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket på Ålesund sjukehus. Her utenfor den kommunale blokka der overgrepet skal ha skjedd. Foto: ODD GRYTEBUST
ALARMEN GIKK: Det ble slått full voldtektsalarm etter at den 16-årige jenta hadde vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket på Ålesund sjukehus. Her utenfor den kommunale blokka der overgrepet skal ha skjedd. Foto: ODD GRYTEBUST Vis mer

Leiligheten, som ligger i ei kommunal blokk i sentrum, er nå plombert i påvente av tekniske undersøkelser.

- Undersøkelsene skal starte i løpet av formiddagen, forteller operasjonsleder Leif Valderhaug til Dagbladet.no.

Flere menn pågrepet etter voldtekt