- Flere mennesker knust under luksustoget

Russland etterforsker togtragedie som terrorangrep.

KNUST UNDER TOGET: Mange er fortsatt savnet. Myndighetene går nå utfra at togulykka er et terrorangrep. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/Scanpix
KNUST UNDER TOGET: Mange er fortsatt savnet. Myndighetene går nå utfra at togulykka er et terrorangrep. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Russiske myndigheter gjør det i dag klart overfor AP at de etterforsker togulykka mellom Moskva og St. Petersburg som et terrorangrep.

Ifølge lederen for det russiske jernbaneverket kan en bombe ha vært skyld i at fire av fjorten vogner av luksustoget fra Nevskij Express sporet av ved Bologoye i provinsen Novgorod.

Flere mennesker knust25 mennesker mistet livet, 18 personer er fortsatt savnet og 95 er skadd og brakt til sykehus.

Krisesituasjonsminister Sergei Shoigu har tidligere uttalt til mediene at 39 mennesker mistet livet, men en talsmann for krisedepartementet forklarer nå at ministeren var blitt feilinformert.

Det var rundt 660 personer om bord.

- To vogner veltet helt. Flere mennesker ble knust under vognene. Jeg hørte skrik, sier politimannen Andrej Abramenko, som befant seg om bord i toget, ifølge NTB.

En meter stort hullRussisk politi sier en bombe kan være skyld i ulykka.

- Det ble oppdaget et hull på rundt én meter i diameter like ved skinnegangen. Vitner forteller om et høyt smell like før ulykken. Alt dette peker mot at det kan dreie seg om terrorisme, sier en politikilde til nyhetsbyrået Interfax. Krateret kan være forårsaket av en eksplosjon under togvognene, sier anonyme sikkerhetstjenestemenn til Ria-Novosti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer