FLERE RAMMET: Sørkoreanske helsemyndigheter meldte søndag om 14 nye tilfeller av mers-viruset. Fem mennesker har dødd av lungeviruset i landet siden utbruddet forrige måned. Foto: NTB Scanpix
FLERE RAMMET: Sørkoreanske helsemyndigheter meldte søndag om 14 nye tilfeller av mers-viruset. Fem mennesker har dødd av lungeviruset i landet siden utbruddet forrige måned. Foto: NTB ScanpixVis mer

Flere mers-tilfeller påvist i Sør-Korea. Fem er allerede døde

Frykt for spredning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørkoreanske helsemyndigheter meldte søndag om 14 nye tilfeller av mers-viruset. Fem mennesker har dødd av lungeviruset i landet siden utbruddet forrige måned.

Totalt er det påvist 64 tilfeller av mers (Middle East Respiratory Syndrom) i Sør-Korea. Utbruddet er det største utenfor Midtøsten, der over 400 mennesker har dødd av viruset siden 2012.

I helgen døde en 75 år gammel mann på et sykehus i Seoul, hvor totalt 17 personer, inkludert to fra det medisinske personalet, er smittet. Av de 14 nye smittede stammer 10 av tilfellene fra det samme sykehuset.

Alle personene som har fått påvist mers er innlagt på sykehus, opplyser Sør-Koreas helsedepartement.

Mers forårsakes av coronaviruset og kan minne om Sars, viruset som krevde rundt 800 menneskeliv verden over i 2002 og 2003. Men mers har en mye høyere dødelighet, 38 prosent, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Tidligere i uken ble over 900 sørkoreanske skoler stengt i et forsøk på å stanse spredningen av det dødelige viruset.

(NTB)