Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere migranter på vei mot grensen i nord

En video viser det som skal være 80 flyktninger på vei mot Storskog og grensen mellom Russland og Norge natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nattefrost i området, og personene på videoen, som ble postet av Konstantin Zinjakov og publisert av The Independent Barents Observer, er ikke kledd for eller utstyrt for kuldegrader. Grensen er stengt om natten.

Kilder sier til nettavisen at det kan være mellom 800 og 1.000 migranter rundt byen Nikel. Nikel er siste stopp før grenseovergangen til Norge, rundt 30 kilometer unna. Dette er det eneste punktet på den 196 kilometer lange grensen mellom Norge og Russland som kan krysses.

På den norske siden av grensen er det satt opp telt hvor migranter kan søke ly imens de venter på at asylsøknaden deres registreres.

Forrige uke kunngjorde norsk politi at de ville sende tilbake flyktninger med oppholdstillatelse i Russland. Kort tid etter kunngjøringen begynte Russland å annullere visum. I løpet av de siste ukene har over 2.000 flyktninger og andre migranter krysset grensen mellom Russland og Norge i nord, flesteparten fra Syria.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!