Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere misbruk av politijobb for seksuell omgang

Men 98 prosent av anmeldte saker til Spesialenheten for politisaker ender uten straff.

 1 152 ANMELDTE SAKER:  Speisalenheten for straffesaker reagerte med straffetiltak mot 27 politiansatte i 2015.  Illustrasjonsfoto:  Kyrre Lien, NTB Scanpix..
1 152 ANMELDTE SAKER: Speisalenheten for straffesaker reagerte med straffetiltak mot 27 politiansatte i 2015. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien, NTB Scanpix.. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seksuelt krenkende adferd, fyllekjøring og brudd på taushetsplikten for å ta hevn på ekskjæresten.

Det er noen av lovbruddene politifolk politifolk ble straffet for i året som gikk.

I fjor ble i alt 1 151 saker anmeldt til Spesialenheten for politisaker . I 27 saker, eller to prosent, ble det reagert med forelegg, tiltale eller påtaleunnlatelse.

En trend i 2015 er at polititjenestemenn misbruker stillingen sin for å oppnå seksuell omgang. Det kommer fram i forordet til årsrapporten til Spesialenheten for politisaker.

- Tankekors
Sjef i Spesialenheten, Jan Egil Presthus, opplyser til NRK at det dreier seg om mellom tre og fem saker i 2015.

- I politiet må det være et tankekors når slike saker oppstår, for det er et ganske strengt vandelskrav for polititjenestemenn, også på fritid. Det er særdeles viktig at politifolk er bevisste og ryddige, sier Presthus.

Spesialenheten etterforsker saker der ansatte i politiet og påtalemyndigheten er anmeldt for å ha begått straffbare handlinger i tjenesten.
 
(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram