Flere mobbe-saker i Enova

Mobbingen skal ha fortsatt etter at Eli Arnstad sluttet.

AVVISER: Styreleder Jørn Rattsø avviser at det finnes tilfeller av brudd på arbeidsmiljøloven i Enova. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
AVVISER: Styreleder Jørn Rattsø avviser at det finnes tilfeller av brudd på arbeidsmiljøloven i Enova. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kjenner til flere påstander om brudd på arbeidsmiljøloven i Enova etter at Eli Arnstad gikk av. - Arbeidsmiljøloven ble ikke fulgt, noe som er ulovlig. Det førte til utslag av mobbing og trakassering, sier en anonym kilde til Dagbladet.

Måtte gåDet kan være flere brudd på arbeidsmiljøloven og hittil ukjente tilfeller av mulig mobbing eller trakassering i Enova. Likevel har Enova-ledelsen valgt å la mobbesakene ligge. Direktør Eli Arnstad gikk av i november 2007 etter mobbepåstander fra ansatte. Enova er en energisparebedrift med 30-40 ansatte.

Dagbladet har flere kilder som bekrefter at det kan være snakk om så mange som fem ansatte som kan ha blitt utsatt for mobbing, trakassering eller andre brudd på arbeidsmiljøloven. Disse tilfellene kommer i tillegg til de personene som allerede har stått fram i media. Det er snakk om tilfeller mens Eli Arnstad fortsatt var administrerende direktør, men også etter at hun gikk av.

10. april i fjor sto tidligere Anne Merethe Kristiansen fram med sin historie i Dagens Næringsliv. Også Siv Anniken Røv, tidligere informasjonsdirektør og Magnar Førde, tidligere energidirektør, har fortalt at de sluttet fordi de følte seg dårlig behandlet. Førde karakteriserte bla Arnstad som en "farlig leder".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer