Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere muslimer enn katolikker

Islam den største verdensreligionen, ifølge Vatikanet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islam har passert den romerske katolisismen som verdens største religion, opplyser Vatikanet.

- For første gang i historien er vi ikke lenger på toppen. Muslimene har tatt over, sier Vittorio Formenti, som er i ferd med å sette sammen Vatikanets årbok, til Vatikan-avisa LOsservatore Romano.

Ifølge Formenti har tallet på katolikker holdt seg relativt stabilt på 17,4 prosent av verdens befolkning. Antall muslimer har derimot økt til 19,2 prosent.

Om derimot alle verdens kristne og ikke bare katolikkene tas med, er de kristne i flertall med rundt 33 prosent av verdens befolkning.

Formenti mener at en av årsakene til utviklingen er at muslimer fortsetter å få mange barn, mens kristne får færre og færre.

(NTB)

ISLAM STØRST: Ser man på det totale antallet kristne, og ikke bare katolikker, er de kristne i flertall med rundt 33 prosent av verdens befolkning. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
ISLAM STØRST: Ser man på det totale antallet kristne, og ikke bare katolikker, er de kristne i flertall med rundt 33 prosent av verdens befolkning. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
image: Flere muslimer enn katolikker
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media