Flere mystiske menn i Baneheia

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet jobber nå intensivt med å finne ut hvem som befant seg i Baneheia da Lena og Stine Sofie ble drept. Vitner skal ha observert flere menn som oppførte seg mistenkelig. Samtidig venter etterforskerne fortsatt på tekniske rapporter fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Dagbladet at de fremdeles ikke har mottatt svar på tekniske spor i saken. Eksperter ved Kripos' laboratorium i Oslo jobber på spreng med det tekniske materialet.

Etter det Dagbladet får opplyst, sitter politiet med en rekke tekniske spor fra åstedet som kan være med på å felle drapsmannen.

- Hvor avhengig er dere av de tekniske sporene i denne saken?

- Vi er ikke avhengige av dem. Vi håper at vi kan løse saken gjennom den taktiske etterforskningen. Vi har håp om at gjerningsmannen, eller gjerningsmennene, ligger i det materialet vi har samlet inn. Vi anser ikke det for å være usannsynlig, svarer Pedersen.

Mystisk oppførsel

Politiet jobber nå intensivt med å kartlegge jentenes siste bevegelser. De aller fleste personene som befant seg i Baneheia fredag kveld for snart to uker siden, er identifisert og sjekket ut av saken.

Det er imidlertid fremdeles personer som politiet fremdeles ikke har fått kontakt med. Flere av disse er observert av vitner, og skal ha oppført seg mistenkelig.

Det er 12 dager siden Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble seksuelt misbrukt og knivdrept i turområdet Baneheia i Kristiansand. I går ble de to småjentene begravet i Kristiansand og Grimstad.

I Kristiansand begynner nå frykten å spre seg. Innbyggerne er redde for at de bestialske drapene ikke blir oppklart. Kriminalsjef Pedersen avviser at han føler et spesielt press fordi det snart er gått to uker.

God informasjon

- Det er ikke mer press enn tidligere. Det er i alles interesse å få saken oppklart. Vi er nå inne i den andre uken. Det er ikke lang tid i en slik sak. Det er fremdeles stor optimisme blant etterforskerne.

- Dere er i ferd med å sirkle inn en gjerningsmann?

- Det blir rene spekulasjoner. Du kan si vi er i ferd med å snevre inn en gjerningsmann eller to, svarer kriminalsjef Arne Pedersen.

Politiet i Kristiansand fortsetter etterforskningen med full styrke. Politiet er nesten ferdig med den omfattende rundspørringen i området rundt Baneheia. Ifølge Pedersen er det kommet overraskende god informasjon fra rundspørringen.

Mye tyder på drapene var planlagt. Som Dagbladet har skrevet tidligere, er hovedteorien at den kaldblodige drapsmannen ventet på de to småjentene i Baneheia. Det er også sannsynlig at gjerningsmannen er fra lokalmiljøet, ettersom stedet der jentene ble funnet ligger i et vanskelig tilgjengelig terreng.