Flere narkobeslag blant offiserer

I fjor ble 30 offiserer tatt for misbruk eller besittelse av narkotika. På tre år har Forsvaret opplevd en tredobling i slike saker, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Offiserer med grad helt opp til oberstløytnant ble i fjor tatt for misbruk av narkotika. Det er også funnet tilfeller der befal og offiserer bruker narkotika sammen med menige soldater. Alle narkotiske stoffer, med unntak av LSD er beslaglagt av forsvaret narko-avdelinger i løpet av de siste fem årene, skriver Aftenposten.

- Offiserer i Forsvaret er et speilbilde av landets befolkning. Men en tredobling i antall narkotikasaker er en tilstand som ikke kan aksepteres, sier kaptein Reino Ottesen, administrativ leder for Narko Sør i Forsvaret til avisen.

Narko Nor og Narko Sør overlater alle narkosaker til sivilt politi, og sakene blir etterforsket og ført for retten på lik linje med sivile. Et nytt direktiv fra forsvarssjefen skal føre til større konsekvenser for offiserenes fremtid i Forsvaret. Direktivet plasserer også ansvar hos overordnede som ikke reagerer når de vet at underordnede misbruker narkotika.

<B>NARKO:</B> 30 offiserer ble i fjor etterforsket for misbruk av narkotika.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer