Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere narkotikabeslag

Det har vært en tredobling av narkotikabeslag i norske fengsler på ett år. Justisdepartementet vil skjerpe praksisen overfor innsatte og besøkende for å kontrollere narkotikatrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundesøk direkte på besøkende og innsatte og reduserte krav til å foreta blodprøver for å avsløre blodprøvetaking er noen av punktene i Justisdepartementets nye lovforslag. I tillegg går Justisdepartementet inn for å installere gjennomlysningsapparater ved inngangen til fengslene, og å gi hjemmel til å dopteste ansatte.

Bakgrunnen for det nye lovforslaget er at fengselsvesenet gjorde 564 narkotikabeslag i første halvdel i år, sammenlignet med 203 i samme periode i fjor, opplyser Dagsavisen.

En av grunnene til denne dramatiske økningen av beslag er, at det kommer mer narkotika til Norge, og dette gjenspeiles i fengslene, sier rådgiver Ole Johan Heir i Justisdepartementet til Dagsavisen. Dessuten har fengselsvesenet blitt flinkere til å finne narkotika.

Et slikt lovverk kan bidra til å redusere strømmen av narkotika inn til norske fengsler. Men så lenge det eksisterer besøksordninger, vil man aldri kunne fjerne all narkotikatrafikk, understreker Heir.