TRØBBEL: NetCom-kunder har problemer med å nå gjennom på nødnettet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TRØBBEL: NetCom-kunder har problemer med å nå gjennom på nødnettet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Flere NetCom-kunder fikk ikke ringt nødnummer

Skal fungere som normalt igjen på Sørlandet og Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgentimene i dag kan flere NetCom-kunder ha hatt problemer med å nå gjennom på såkalte spesialnummer. Dette gjelder også nødnumrene til norske alarmsentraler.

Spesialnummer - Enkelte av våre kunder kan oppleve problemer med å ringe spesialnummer. Dette er femsifra nummer eller nødnummer. Vi undersøker saken og beklager på det sterkeste, sier kommunikasjonsdirektør i NetCom, Severin Roald, til Dagbladet.

Flere brukere på sosiale medier melder om problemene, og det er først og fremt på Vestlandet problemene skal ligge, ifølge NRK. Både kuner i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland melder om problemer.

Fiberbrudd Etter videre undersøkelser har NetCom funnet ut hva som har vært problemet.

- På grunn av fiberbrudd hos Telenor har enkelte av våre kunder opplevd problemer med å ringe fastnummer, spesialnummer og nødnummer. Etter at vi har omdirigert trafikken fungerer dette nå som normalt for våre kunder på Sørlandet og Vestlandet. Vi beklager de ulempene dette har medført for våre kunder, skriver Roald i en e-post til Dagbladet.

Post- og teletilsynet (PT) skriver i en pressemelding: For å komme gjennom til nødnummer 112 kan det hjelpe å ta ut SIM-kortet. PT følger situasjonen tett mot tilbyderne.

Løst hos politiet Det var operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt som først meldte om problemene i dag tidlig.

- Vi er opplyst av NetCom-kunder ikke oppnår kontakt til nødsentralene grunnet teknisk feil, skreiv Rogalands-politiet på Twitter.

Overfor Dagbladet utdyper operasjonsleder Kjetil Føyen:

- Det er en kjent feil i NetCom-systemet. Vi har hørt at de jobber med saken, men vi følte vi måtte varsle så lenge vi visste om det, sier Føyen.

Rogaland politidistrikt melder nå på Twitter at problemene synes å være løst.