Flere nordmenn arrestert i København

Hundre personer arrestert i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet.no) Etter to døgns opptøyer gikk dansk politi i formiddag til aksjon mot sju adresser på Nørrebro. Målet var ifølge politiet å finne frem til de mange utlendingene som er kommet for å delta i demonstrasjonene, melder Politiken.dk.

- Men samtidig har vi etteretning og bilder fra tidligere begivenheter på noen av de danskene som deltok. De tas samtidig, sier visepolitikommisær Jesper Bangsgaard til avisen.

Rundt halvparten av de 90 anholdte i dag er utenlandske. Blant dem er flere nordmenn, tyskere og svensker. Også spanjoler, portugisere og en irsk statsborger er arrestert.

Det er fremdeles uvisst hvor mange nordmenn som er arrestert i opptøyene.

Ransakningene fant sted på flere adresser på Nørrebro, blant andet Folkets Hus i Stengade, et BZ-kollektiv i Baldersgade og i Solidaritetshuset i Griffenfeldtsgade, melder Berlingske.

- Politiet lider av samme feilaktige oppfatning som en rekke medier, nemlig at det ikke er københavnske undommer som er på gaten i protest mot politisk arroganse, salget og ryddingen av Ungdomshuset, sier talsmannen Jan fra Ungdomshuset i en pressemelding til Politiken.dk.

450 arrestert så langt

I nattens uroligheter ble 176 personer anholdt, opplyste vakthavende Uffe Uldahl ved politiets kommandosentral til til Ritzau i 10-tiden i formiddag. Dermed nærmer det samlede antall arreserte etter opptøyene 450 personer, skriver Berlingske.dk.

Flere nordmenn arrestert i København

I formiddag var gatene på Nørrebro fremdeles overstrødd av glasskår, søppel og opprevet brostein fra nattens voldsomheter.

Slo inn bilvinduer og bygde barrikader

- Det er små grupper av demonstranter som opererer lynraskt. De slår inn bilvinduer og setter fyr på biler med molotovcoctails før politiet kommer til stedet, rapporterte Dagbladet.nos reporter Øistein Monsen fra Nørrebro i natt.

Politiet prioriterte da bare de mest akutte brannene, og måtte flere steder eskortere brannbiler frem for å unngå angrep fra demonstrantene.

- Demonstrantene bygger barrikader, tenner på, og forflytter seg deretter et stykke ned i gata hvor de lager en ny brannbarrikade, meldte Monsen fra Nørrebrogade. Det var i 01-tiden i natt at det brøt ut nye voldsomheter etter en demonstrasjon i bydelen Nørrebro. Politiet skjøt tåregassgranater for å spre demonstrantene, og det hele utviklet seg igjen til vandalisering av Københavns gater.

Klokken 15 i ettermiddag er nye demonstrasjoner varslet på Rådhuspladsen.