Flere nordmenn ble vitne til skytedrama på Kypros - fire personer drept

Fire personer er drept og to er skadd i en skyteepisode ved en restaurant i Ayia Napa på Kypros torsdag. Flere ferierende nordmenn ble vitne til hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de drepte er angivelig en velkjent lokal forretningsmann, Phanos Kalopsidiotis, som trolig var målet for angrepet, melder Cyprus Mail.

Skuddvekslingen skal ha startet da en mann gikk mot Kalopsidiotis og trakk våpen. Sikkerhetsvaktene til Kalopsidiotis besvarte ilden og drepte angriperen. Lokale medier melder at en av de drepte var en tilfeldig forbipasserende kvinne. Samtidig meldes det at hun var kona til en politimann som også ble drept i angrepet.

Kalopsidiotis har tidligere overlevd et drapsforsøk. Faren hans ble skutt og drept utenfor sitt hjem i juni 2014.

Tilstanden til de skadde er ikke kjent, men politiet bekrefter at de er brakt til sykehus. VG meldte først nyheten i Norge og har snakket med nordmenn som var til stede under hendelsen.

– Vi satt i baren og tok noe å drikke da vi plutselig hørte mange skudd. Glasset mitt knuste og datt bare ned på gulvet, forteller Linn Marie Markussen og sier til avisen at hun gjemte seg under bordet.

Restauranten ligger rett ved hovedgaten i Ayia Napa. (©NTB)