Stadig flere velger å kjøpe inntektsforsikring. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg. 
Stadig flere velger å kjøpe inntektsforsikring. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.  Vis mer

Flere nordmenn forsikrer seg mot arbeidsledighet

- Etterspørselen har så langt i år vært tre ganger så høy som i samme periode i fjor, sier Christian Haraldsen, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Stadig flere velger å forsikre seg mot store inntektstap dersom jobben skulle forsvinne. Produktet inntektssikring, en forsikring Gjensidige selger til medlemmer av arbeidstakerorganisasjonene Nito og Tekna, øker i popularitet. I dag er det rundt 4.200 kunder som har en slik forsikring hos Gjensidige.

- Det er en markert etterspørsel etter forsikringen, sier også Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg, til Finansavisen. Selskapet har siden mai i år tilbudt inntektsforsikring, og er det eneste selskapet i Norge som ikke krever et bestemt banklån eller medlemskap i en bestemt fagforening for dem som vil tegne inntektsforsikringen.

Dekning

Og hva koster det å forsikre inntekten sin? Det avhenger av hvilket dekningsbeløp man ønsker utbetalt ved siden av dagpengene. Medlemmer av Econa kan for eksempel betale 75 kroner i måneden for en dekning på 4.000 kroner, og 194 kroner månedlig for 13.000 kroner, skriver Finansavisen.

For Nito- og Tekna-medlemmer er forsikringen gjennom Gjensidige noe dyrere: 92 kroner i måneden for 4.000 kroner og 282 kroner i måneden for rett under 13.000 kroner.

12 måneder

Selv om månedsavgiftene for inntektsforsikring kan se lave ut, er det langt fra sikkert at utbetalingene heller blir så store, dersom man faktisk skulle bli arbeidsledig.

For mens Nav utbetaler dagpenger i opp til to år, dekker etter det Finansavisen forstår alle arbeidsledighetsforsikringene bare en periode på inntil 12 måneder. Det betales heller ikke ut erstatning for den første måneden.

Venter for lenge

- Vi opplever at mange venter for lenge med å kjøpe denne forsikringen, i stedet for å kjøpe i god tid før arbeidsgiver varsler nedbemanning, sier Christian Haraldsen i Gjensidige til Finansavisen.

Man får nemlig ingen utbetaling på forsikringen hvis arbeidsgiveren gir informasjon om oppsigelse eller permittering i en periode etter at forsikringen er satt i kraft. I Gjensidige er denne perioden hele 180 dager. Hos Tryg er karantenetiden 90 dager, mens den hos SpareBank1 er 150 dager.

Andre økonominyheter:
Statoils «pølsesjef» tjente utrolige 37 millioner kroner
River hytte til 28 millioner – bygger kjempehytte til 150 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer