Flere nordmenn i Panama papers har meldt seg for Økokrim

Ble oppfordret til å legge kortene på bordet.

DET VAR HER ALT STARTET:  En anonym kilde ga 11,5 millioner av dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama city til den tyske avisa Süddeutsche Zeitung. Det startet Panama papers-avsløringene. Foto: Carlos Jasso / Reuters / NTB Scanpix
DET VAR HER ALT STARTET: En anonym kilde ga 11,5 millioner av dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama city til den tyske avisa Süddeutsche Zeitung. Det startet Panama papers-avsløringene. Foto: Carlos Jasso / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Informasjon om over 200 000 Panama papers-selskaper ble mandag lagt åpent ute på nett, så alle kunne se det, også norske skattemyndigheter og Økokrim.

I den offentlige databasen finnes det informasjon om flere titalls norske navn som knyttes til skatteparadiser. Økokrim opprettet mandag et eget telefonnummer for nordmenn som ville legge kortene på bordet.

- Tanken er å gi mulighet til dem som ønsker å legge kortene på bordet og fortelle om eventuelle inntekter og formuer i utlandet, sa førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagbladet på mandag.

Fire dager seinere har flere nordmenn ringt inn og meldt seg, opplyser Økokrim til Dagbladet. 

- Vi har mottatt telefoner stort sett daglig på dette nummeret. Det dreier seg om noen, men ikke mange, innringere så langt, sier Nordeng i dag.

Har meldt seg Å ha penger i utlandet er ikke straffbart, men Økokrim har understreket at å ikke føre opp disse pengene til skatt i Norge, kan gi straff. Derfor har de nå oppfordret Panama Papers-nordmenn til å melde seg, dersom de kan ha gjort noe straffbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer