- Flere nordmenn mener å ha sett Madeleine forskjellige steder i Spania

Nye tegninger av mulig mistenkt ga hundrevis av tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at politiet gikk ut med nye tegninger av mulig mistenkte i Madeleine-saken har etterforskerne mottatt over 300 telefoner og 170 e-poster fra mennesker som mener de han sitte på viktig informasjon.

Madeleine McCann forsvant fra feriestedet Praia da Luz i Portugal i 2007, da hun var tre år gammel. Saken har fått stor internasjonal oppmerksomhet, og også flere nordmenn mener de kan ha sett den savnede jenta.

Norske Kripos har mottatt en anmodning fra britisk politi om bistand i etterforskningen, skriver VG.

- Det eneste vi kan bekrefte er at vi har mottatt en bistandsanmodning fra Metropolitan Police, men vi har ikke mulighet til å si noe om hva slags undersøkeleser vi har gjort, eller om vi i det hele tatt har gjort noen, sier Anne Bye Sandal, kommunikasjonssjef i Kripos, til Dagbladet.

- Sett i Spania Også tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen har mottatt flere tips fra nordmenn i forbindelse med at det har kommet nye opplysninger i saken.

- Det ringte folk i går, og det har ringt folk i dag. Dette er ting folk har gått og tenkt på i lang tid, og hvis jeg får interessante tips vil jeg helt klart videreformidle disse, sier Abrahamsen til Dagbladet.

BER OM TIPS: Politiet gikk i går ut med elektroniske bilder av to menn de ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med Madeleine McCanns forsvinning. Bildene har blitt konstruert basert på beskrivelser far to ulike vitner som skal ha sett mannen i det aktuelle området. Foto: Metropolitan Police / AFP Photo
BER OM TIPS: Politiet gikk i går ut med elektroniske bilder av to menn de ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med Madeleine McCanns forsvinning. Bildene har blitt konstruert basert på beskrivelser far to ulike vitner som skal ha sett mannen i det aktuelle området. Foto: Metropolitan Police / AFP Photo Vis mer

Abrahamsen forteller at de fleste som så langt har tatt kontakt med ham sier at de har sett det de mener er Madeleine McCann i Spania.

- En mener å ha sett henne i Benidorm kort tid etter forsvinningen, mens andre mener å ha observert henne andre steder i Spania sammen med en eller flere andre personer, sier Abrahamsen.

Han synes det er interessant at folk fortsatt følger med i saken, og at det fra britisk politi sin side nå jobbes på en annen måte enn tidligere.

- De har endret tidslinja, og mener hun kanskje ble bortført en time tidligere enn antatt. Det fokuseres også veldig på å vise bilder av Madeleine slik hun var da hun forsvant. Dette kan vekke minner, og handler om å prøve å skru tida litt tilbake, sier han.

Det er imidlertid seks og et halvt år siden treåringen forsvant, og tida er en utfordring når det kommer til å få folk til å huske.

Nye opplysninger To tegninger som skal vise en tysktalende mann ble publisert av politiet mandag denne uka. Mannen skal ha blitt observert av to ulike vitner i det aktuelle området og tidspunktet da Madeleine forsvant.

SAVNET: Madeleine McCann har vært savnet siden hun forsvant fra familiens feriested i Portugal i 2007. Foto: AFP Photo
SAVNET: Madeleine McCann har vært savnet siden hun forsvant fra familiens feriested i Portugal i 2007. Foto: AFP Photo Vis mer

Siden foreldrene Kate og Gerry McCann fikk etterforskningen gjenopptatt i 2011, har mellom 30 og 40 etterforskere gjennomgått alle opplysningene i saken på nytt.

I programmet Crimewatch som gikk på BBC i går kveld ble det også vist en rekonstruksjon av hva som muligens kan ha skjedd da den lille jenta forsvant.

- Etterforskerne har jo gått gjennom alt, og ser at mye ligger uprøvd. Det kan ligge ting der som kan gi svar på ubesvarte spørsmål, men om de kan løse saken nå, det vet jeg ikke, sier Finn Abrahamsen.

Fakta:

• Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007, like før sin fireårsdag.

• Portugisisk politi henla saken i 2008, etter at de tidligere samme år hadde erklært foreldrene Kate og Gerry McCann som mistenkte i saken, men uten å sikte dem.

• Forsvinningen har fått stor medieoppmerksomhet. Ekteparet McCann har holdt en høy medieprofil og iverksatte en verdensomspennende kampanje for å finne datteren.

• Britisk politi har de siste årene gjennomgått hele saken på nytt. De har nå offentliggjort to datagenererte fantombilder av en navngitt mann som ble observert den kvelden Madeleine McCann forsvant.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer