Flere norske veteraner er bostedsløse

Nesten 100 norske soldater som har deltatt i internasjonale operasjoner for Norge er i dag bostedsløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) gjennomfører jevnlig en undersøkelse for å kartlegge antallet bostedsløse i Norge. I statistikken går det fram at 98 veteraner ble identifisert som bostedsløse i 2012, noe som utgjør to prosent av de bostedsløse i Norge, skriver Dagsavisen.

- Det kan være store mørketall på grunn av sannsynlig underrapportering, mener både forsker Evelyn Dyb, som var en av dem som gjennomførte undersøkelsen, og president Odd Helge Olsen i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO).

- At 98 veteraner sliter så sterkt at de ikke engang har et sted å bo, må tas på største alvor. Vi vet i tillegg at mange sliter i det skjulte, selv om det heldigvis er blitt mer åpenhet rundt dette. sier hun.

Ifølge NVIO-presidenten er problemene sammensatte for veteranene. Mange av dem forbundet møter, har problemer etter å ha vært FN-soldater i Libanon og på Balkan.

- Et gjennomgående trekk ved veteraner som sliter, er at de får mareritt hvor de gjenopplever dramatiske og ubehagelige situasjoner fra sin tid ute, noe som igjen ofte går over i søvnløshet og et høyt bruk av alkohol som selvmedisinering, sier Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer