Flere Norwegian-flygninger kansellert på grunn av pilotstreiken

Og streiken vil ramme hardt utover uka.

KANSELLERINGER: Flere Norwegian-flygninger er i dag kansellert på grunn av pilotstreiken. Streiken vil ramme enda hardere utover uka. Foto: Eivind Pedersen
KANSELLERINGER: Flere Norwegian-flygninger er i dag kansellert på grunn av pilotstreiken. Streiken vil ramme enda hardere utover uka. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere Norwegian-avganger fra norske flyplasser blir søndag innstilt eller forsinket på grunn av streiken.

På en pressekonferanse lørdag varslet Norwegian-sjef Bjørn Kjos at selskapet ville forsøke å fly som normalt gjennom helga. I dag begynner imidlertid streiken å bli synlig på selskapets ruteplan, skriver Aftenposten.

Innenriks og i Skandinavia Morgenflyet fra Gardermoen til København er kansellert. Det samme er begge dagavgangene fra Oslo til Kristiansand, inkludert returen. Også ettermiddagsflyene fra Oslo til Stavanger og Bergen, kveldsavgangen til Bergen, og begge de seineste avgangene fra Bergen til Oslo er innstilt, skriver NTB.

To avganger fra København og Stockholm er også innstilt, mens én avgang fra Göteborg foreløpig er kansellert.

- Vi har dessverre noen kanselleringer i dag på grunn av streiken. Vi prøver å operere så mange fly som mulig. Berørte passasjerer på disse rutene har fått beskjed og vil bli booka om til neste flygning, sier Astrid Mannion, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til Dagbladet.

Fredag skrev Dagbladet at et titall piloter er på vei fra utlandet - Spania og/eller England - til Oslo og København for nødvendig å settes inn for de streikende pilotene. Flere utenlandske selskaper er blitt leid inn for å betjene Norwegians ruter. I går ble flere ruter flydd av blant annet portugisiske White Airways, latviske Smartlynx og Danish Air transport (DAT).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.