Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere nye pågrepet etter Ankara-angrepet. Mener kvinne og mann med PKK-tilknytning står bak

37 drept i Tyrkias hovedstad.

37 DREPT: 37 mennesker ble drept da det som antas å ha vært to selvmordsbombere sprengte seg selv og en bil i lufta sentralt i Ankara. Foto:
AFP PHOTO / ADEM ALTAN / NTB scanpix
37 DREPT: 37 mennesker ble drept da det som antas å ha vært to selvmordsbombere sprengte seg selv og en bil i lufta sentralt i Ankara. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkiske myndigheter har gått hardt ut etter selvmordsbomben som drepte 37 i hovedstaden Ankara i går. 

Tyrkisk politi mener det var to selvmordsbombere da en bil kjørte inn på Kizilay-plassen og gikk i lufta i går kveld. 

Myndighetene har nå identifisert kvinne født i 1992 fra byen Kars øst i Tyrkia, som de mener ble medlem av PKK-geriljaen i 2013. I tillegg har de nå identifisert en mannlig tyrkisk statsborger som den andre selvmordsbomberen. 

Fire pågrepet Samtidig er fire personer er pågrepet og siktet for å ha tilknytning til angrepet melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Nyhetsbyrået siterer tyrkiske sikkerhetskilder mandag, skriver NTB.

70 skadde er i dag fortsatt innlagt på sykehus, og tilstanden for 15 av dem beskrives som kritisk. 

Tyrkiske sikkerhetskilder var i går raskt ute på banen med å peke ut PKK for angrepet. Den terrorstemplede geriljaen har i en årrekke ført et væpnet opprør mot den tyrkiske staten. 

Knutepunkt Eksplosjonen i går kveld skjedde like ved den travle Kizilay-plassen, ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden. 

Det travle shoppingområdet er også et knutepunkt for kollektivtransport. Mange bussruter har stoppesteder rundt parken og en stor metrostasjon ligger i området. 

Også skudd ble hørt etter eksplosjonen, samtidig som ambulanser rykket ut til stedet. Røyk kunne ses over parken. Tyrkiske myndigheter stengte i går kveld Twitter og Facebook, og mente deling av bilder av angrepet kunne sees på som å spre terrorpropaganda.

Eksplosjonen kommer mindre enn en måned etter at et bilbombe ble utløst i Ankara sentrum og drepte 29 personer. Kurdiske militante grupper tok på seg skylden for dette angrepet. Tyrkiske myndigheter har anklaget den kurdiske YPG-militsen i Syria for å ha utført angrepet i samarbeid med den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia. 14 personer ble siktet etter selvmordsangrepet.