LANGE KØER: Det er lange køer etter en ny brann i Gudvangatunnelen. Foto: Arne Veum
LANGE KØER: Det er lange køer etter en ny brann i Gudvangatunnelen. Foto: Arne VeumVis mer

Flere nye sikkerhetstiltak etter den forrige tunnelbrannen

Vegvesenet har satt krisestab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statens vegvesen melder i en pressemelding at de har satt krisestab etter turistbussbrannen i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane i ettermiddag.

110-sentralen i Hordaland melder på Twitter at noen personer som er evakuert etter brann får førstehjelp. Det skal være åpne flammer inne i tunnelen.

Avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen opplyser at krisestaben er satt for å få på plass nødvendig kompetanse for å kunne bidra redningsetatene som nå er på stedet. Vegvesenet er på vei med personell som kjenner tunnelen og som kan bidra med informasjon, opplyser han.

Gudvangatunnelen, som ligger på E16, ble i august 2013 rammet av en storbrann da et vogntog tok fyr. 65 personer ble lagt inn på sykehus med varierende grad av røykskader. Den polske vogntogsjåføren ble siktet for å ha for å ha kjørt et kjøretøy som ikke var i forsvarlig stand, men saken mot han ble seinere henlagt. Tunnelen går mellom Gudvangen og Flåm og er med sine 11,4 kilometer landets nest lengste veitunnel.

Etter brannen har det kommet flere sikkerhetstiltak i tunnelen, opplyser Finden.

FORRIGE GANG: Et vogntog tok fyr i 2013. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FORRIGE GANG: Et vogntog tok fyr i 2013. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- Vi kan ikke unngå at kjøretøy tar fyr i en tunnel, men vi kan iverksette tiltak for å begrense skadeomfanget og for å bedre evakueringen, sier han.

Han forteller at det er gjennomført flere sikkerhetstiltak, blant annet flere brannskap som skal bidra til raskere varsling.

- Det er satt inn flere brannslukkingsapparat og kameraer som kan bidra til bedre oversikt og for å oppdage brann raskere. Om disse tiltakene har kommet til nytte nå er altfor tidlig å si, sier Finden.

Gudvangatunnelen og Flenjatunnelen like ved er stengt. Vegvesenet sier det ikke er noe poeng i å vente på at tunnelen skal åpne med det første.

- Det er umulig å si når den kan åpne, men trafikanter må finne seg alternative ruter nå den første tida, sier Finden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram