Flere nye varmerekorder – men nå er regnet på vei

Rekordvarmen fortsetter. Søndag fikk flere steder i landet sin varmeste maidag noensinne, og allerede senere i uken kan rekordene falle på nytt. 

VARSLER REGN: I kveld kan det komme noen byger og kanskje også i morgen enkelte steder i Sør-Norge, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
VARSLER REGN: I kveld kan det komme noen byger og kanskje også i morgen enkelte steder i Sør-Norge, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men før den tid kan det komme regn flere steder i Sør-Norge etter flere knusktørre dager på rad.

– I kveld kan det komme noen byger og kanskje også i morgen enkelte steder i Sør-Norge, sier vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til NTB. Det er også fare for torden.

Søndag hadde Bergen sin varmeste maidag siden målingene ved stasjonen i Florida startet. Det ble målt 29,8 grader, mot 27,6 som var den forrige rekorden fra 2013.

Også i Sauda i Rogaland ble det satt ny mai-rekord søndag, med 29,8 grader. Den forrige rekorden ble satt dagen før (29,2 grader), mens man må tilbake til 1954 for å finne tredjeplassen på listen (29,0). Måleserien i Sauda går tilbake til 1933.

Ved Ullensvang Forsøksgard i Hordaland går målingene tilbake til 1962, og her ble det også ny rekord for mai med 29,6 grader søndag.

– Flere rekorder står for fall

Også andre steder har det vært rekorder, men ikke alle måleseriene går like langt tilbake.

– Det er en god del rekorder. Det blir enda varmere i Sør-Norge onsdag og torsdag, så da blir de sannsynligvis slått slik det ser ut nå, opplyser klimavakten ved Meteorologisk institutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer