Flere ofre melder seg

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Drapssiktede Viggo Kristiansen (21) etterforskes nå for flere straffbare forhold. I dag har flere personer meldt seg for politiet og fortalt om trusler, vold og trakassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har foreløpig bare indisier mot den siktede 21-åringen som benekter å ha vært med på barnedrapene. I dag har flere personer meldt seg og påstått seg utsatt for straffbare handlinger fra Viggo Kristiansens side. Det skal blant annet dreie seg om trusler mot ungdommer i området, og flere personer avhøres nå av politiet i forbindelse med disse sakene.

Leter etter kniven

Jan Helge Andersen (19) og Viggo Kristiansen (21) pekte seg tidlig ut i politiets etterforskning. Under politiets rundspørring i nabolaget skal folk ha trukket fram guttenes utagerende adferd. Kristiansen er også tidligere anmeldt for kikking av en ung kvinne i nabolaget, og flere unge kvinner mener seg spionert på av ham.

- Vi venter på tekniske undersøkelser som kan bringe oss videre i etterforskningen, sa kriminalsjef Arne Pedersen på en pressekonferanse i Kristiansand i ettermiddag.

Politiet jobber nå med videre avhør og håper på en tilståelse fra Viggo Kristiansen.

- Nå som Jan Helge Andersen har forandret forklaring mangler Viggo Kristiansen alibi for et langt tidsrom drapsdagen, opplyser kriminalsjef Arne Pedersen.

Blant undersøkelsene politiet venter spent på er arbeidet ved rettsmedisinsk institutt i Oslo med å finne en ny DNA-profil i det biologiske materialet som ble funnet ved eller på åstedet. Politiet har håp om å finne DNA-bevis også mot 21-åringen. Foreløpig er det bare funnet DNA-bevis mot 19-åringen som har tilsått å ha drept en av jentene.

- Bevisene (mot 21-åringen, red.anm.) består av en viss kjede, sier Arne Pedersen.

En av de siktede skal i avhør ha antydet hvor drapsvåpenet er, uten at disse opplysningene stemte. Men politiet bekrefter nå at jentene ble drept med kniv.

Kristiansens advokat har tidligere sagt at hans klient eier flere kniver, men det skal ifølge politiet ikke være beslaglagt noen kniver enda. Politiets omfattende ransaking av de to siktedes hjem, og det lille skuret de ofte oppholdt seg i, fortsetter. Rundt 30 polititjenestemenn arbeider nå med saken.

NEKTER: Viggo Kristiansen nekter straffskyld. Politiet etterforsker flere straffbare forhold.