Flere omkom i ferietrafikken

Samferdselsminister Odd Einar Dørum vil følge ferietrafikken sammen med Utrykningspolitiet (UP), før han eventuelt vil forslå lavere eller høyere fart på veiene. I dag omkom fire personer i ulykker på veiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker å få et klart inntrykk av trafikksituasjonen sammen med UP i nær fremtid. Uansett hva statistikkene sier er det for mange som dør i trafikken, sier Odd Einar Dørum.

Han har merket seg at mange ulykker skjer på landets beste veier.

Samferdselsdepartementet arbeider med en rekke tiltak for å bedre trafikksikkerheten. Prikkbelastning av førerkortet ved trafikkforseelser kommer, det samme gjør en lavere promillegrense for bilister, og påbud om håndfrie mobiltelefoner.

Reagerer på Buchardt

Forretningsmannen Arthur Buchardt forteller til VG at han har fått 60 fartsbøter, mistet sertifikatet tre ganger og er en klar forkjemper for høyere fartsgrenser på motorveien. Han sier til avisen at han respekterer fartsgrensen, men holder dem ikke.

- Jeg synes ikke det er noe å skryte av at man har fått mange bøter. Han får svare for sitt liv, som alle andre svarer for sine. Så får vi heller, uten å omtale enkeltpersoner, være opptatt av spillereglene som skaper den trafikkatferden som er fornuftig for det store flertall. De fleste er ansvarlige, sier samferdselsministeren.

«Kunne vært verre»

Han viser til at trafikken har økt enormt de siste årene, men tror trafikksikkerhetstiltak har ført til at ulykkene ikke har økt like mye.

- Mye tyder på at det kunne ha vært verre uten alle tiltakene som er blitt gjort for å sikre trafikken. Men jeg vil ikke bagatellisere ulykkene som skjer, sier samferdselsministeren.

Odd Einar Dørum valgte i sin tid ikke å ta sertifikat, fordi han ikke trodde han ville bli en sikker bilist, og dermed kunne være en potensiell fare i trafikken.

ULYKKESHELG: Tre omkom i trafikken i dag. Ferietrafikken krever fremdeles mange liv, og Dørum lover han skal se på nye tiltak.