15 mennesker omkom: Costa Concordia grunnstøtte og kantret ved den italienske øya Giglio 13. januar. Så langt er 15 mennesker funnet omkommet etter grunnstøtingen. FOTO: AFP / FILIPPO MONTEFORTE
15 mennesker omkom: Costa Concordia grunnstøtte og kantret ved den italienske øya Giglio 13. januar. Så langt er 15 mennesker funnet omkommet etter grunnstøtingen. FOTO: AFP / FILIPPO MONTEFORTEVis mer

Flere omkomne funnet på italiensk cruiseskip

Dermed er totalt 15 personer bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere to kvinner ble funnet ombord på det havarerte cruiseskipet Costa Concordia i dag.

- De døde ble funnet i nærheten av internettkafeen på fjerde dekk, opplyser Franco Gabrielli, lederen for det italienske sivilforsvaret.

Likene var mandag ettermiddag ennå ikke hentet ut av ulykkesskipet, og kvinnenes nasjonalitet var ikke umiddelbart kjent.

Costa Concordia grunnstøtte og kantret ved den italienske øya Giglio 13. januar. Ifølge passasjers- og mannskapslistene var det 4.229 mennesker fra 60 forskjellige land om bord da skipet forliste.

Minst 17 personer er fremdeles savnet etter ulykken, deriblant en ungarsk fiolinist som antas å ha gått tilbake for å hente instrumentet sitt.

Misbrukte opplysninger Tidligere har også slektninger av en ungarsk kvinne meldt henne savnet, til tross for at hun ikke sto på passasjerlistene. Kvinnen skal ha ringt familien fra cruiseskipet. Men mandag opplyste det ungarske utenriksdepartementet at savnetmeldingen var basert på personopplysningene til en tidligere avdød person.

- Ut fra offisielt bekreftede opplysninger har det kommet fram at påstandene om den savnede kvinnen var uberettigede, skriver departementet i en pressemelding.

- Personen som meldte vedkommende savnet, hadde misbrukt personopplysningen til en kvinne som døde for tre år siden, heter det videre.

Pumpe ut drivstoff Sivilforsvaret ga mandag grønt lys til å begynne å pumpe ut 2.380 tonn drivstoff fra skipet i et forsøk på å forhindre omfattende lekkasjer og miljøkatastrofe. Ifølge kystvakten kan det ta fire uker å tømme drivstofftankene, og arbeidet var ikke ventet å starte før tirsdag.

Etter forliset for halvannen uke siden har det vært spekulert på om kapteinen Francesco Schettino var beruset. Men tester viser nå at han ikke hadde rusmidler i blodet, ifølge forsvareren Bruno Leporatti.

Kapteinen er siktet for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet før alle passasjerene var evakuert. Han sitter for tiden i husarrest i hjembyen Meta di Sorrento i nærheten av Napoli. (NTB)