Flere omkomne

55 utenlandske statsborgere blant de 88 døde i Phuket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var 55 utenlandske statsborgere blant de 88 som omkom i flyulykken i Phuket i Thailand søndag, opplyser det thailandske flyselskapet One-Two-Go.

Ingenting tyder på at det var norske statsborgere om bord i flyet som krasjlandet og tok fyr på flyplassen i det populære ferieparadiset, men to svenske statsborgere er meldt savnet.

Den norske ambassaden i Bangkok gikk søndag gjennom passasjerlisten til ulykkesflyet og konstaterte at den ikke inneholdt navn på norske statsborgere.

- Vi har sjekket ut alle navn som kan høres norske ut, men ingen av dem har kommet opp. Vi har også sjekket de andre navnene, og vi har ikke funnet noen som er norske, opplyste ambassadør Merete Fjeld Brattested til NTB.

Årsaken til ulykken er ikke fastslått med sikkerhet, men øyenvitner fortalte om kraftig regnvær, sterk vind og dårlig sikt på flyplassen.

MD-82 flyet begynte å brenne etter at det skled av rullebanen og delte seg i to, og flere av de omkomne kom seg ikke ut av det brennende flyet.

Flyselskapet bekrefter at flyets ferdskriver og taleregistrator, også kjent som de to svarte boksene, er funnet. Disse kan bidra til å gi svar på hva som gikk galt under ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer