Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere ønsker hjelp for dataspillavhengighet

Mange bruker opp mot 100 av ukens 168 timer på spilling.

DATASPILLAVHENGIGHET: Hjelpelinjen for spillavhengige har opplevd en økning i henvendelser om dataspillavhengighet.  Her prøver dataentusiaster ut spill på China Digital Entertainment Expo i Shanghai i China. Foto: EPA/WU HONG/NTB Scanpix
DATASPILLAVHENGIGHET: Hjelpelinjen for spillavhengige har opplevd en økning i henvendelser om dataspillavhengighet. Her prøver dataentusiaster ut spill på China Digital Entertainment Expo i Shanghai i China. Foto: EPA/WU HONG/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpelinjen for spillavhengige har opplevd en økning i henvendelser om dataspillavhengighet.

Hjelpetelefonen har hittil i år fått 171 henvendelser om dataspill. Det er en økning på 18 prosent fra i fjor, skriver Aftenposten.

De fleste som ringer er personer som på egne eller andres vegne er bekymret for at spillingen er i ferd med å ta overhånd, framkommer det i en halvårsrapport fra Lotteritilsynet. I 64 prosent av sakene er det de pårørende som tar kontakt. I 19 prosent av sakene er det spilleren selv som ringer, mens 6 prosent av henvendelsene er fra profesjonelle aktører, som lege eller sosialkontor.

- Dataspillavhengighet er et økende problem. I hovedsak er spilleren en hjemmeboende tenåringsgutt på 15-17 år, sier Trond Aspeland, pressekontakt ved Hjelpelinjen for spillavhengige. Han anslår at flere bruker opp mot 100 av ukens 168 timer på spilling.

Psykolog og tidligere spillutvikler Gaute Godager mener at spillingen først blir et problem når den går utover funksjoner i dagliglivet, som skolegang og relasjoner til venner og familie Han har ett råd til foreldre som er misfornøyde med barnas spilling: Vis interesse! Sett deg inn i spillet før du forhandler om grenser og regulering, oppfordrer han.

- Ofte er nok foreldrenes angst og skuffelse et vel så stort problem. De har fått en sønn som spiller dataspill i stedet for fotball, og det samsvarer dårlig med verdiene de har sett for seg for barnet sitt, sier han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media