Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere ønsker sine forklaringer offentliggjort

Flere toppsjefer fra embetsverket er kritisk til at regjeringen hemmeligholder deres forklaringer til 22. juli-kommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av statsrådene rettet skyts mot embetsverket da 22. juli-kommisjonen stilte kritiske spørsmål. Men mens statsrådenes forklaringer torsdag ble frigitt, er forklaringene til toppsjefer fra embetsverket som fikk mye av kritikken rettet mot seg, ikke offentliggjort.

- Jeg fikk forståelse av at min forklaring kunne bli offentlig. Det har jeg ikke noe imot. Tvert imot mener jeg alle bør bli offentliggjort for å få en bedre helhet, sier tidligere departementsråd i Justisdepartementet, Morten Ruud, til Aftenposten.

Tidligere departementsråd i Administrasjons- og fornyingsdepartementet, Karin Moe Røisland, er enig.

- Jeg har ingenting imot at min forklaring til 22. juli-kommisjonen blir offentliggjort, sier hun.

Helsedirektør Bjørn Inge Larsen har heller ikke noe imot at forklaringen hans offentliggjøres.

Anniken Huitfeldt (Ap), som gikk av som kulturminister fredag, sier til avisen at forklaringene til de statlige toppsjefene, blant annet departementsråd Ingelin Killengreen, PST-sjef Janne Kristiansen og toppsjefene i politiet, fortsatt skal være hemmelige.

- Vi må være sikre på at de som skal forklare seg for fremtidige kommisjoner er like åpne som de som har forklart seg til 22. juli-kommisjonen. Embetsverkets forklaringer kommer vi derfor ikke til å gi ut, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media