Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere ordførere mener Navarsete må gå i år

Trygve Slagsvold Vedum er manges favoritt til å overta ledervervet.

HAN INN OG HUN UT? Flere Sp-ordførere mener Liv Signe Navarsete må gå av som leder av Senterpartiet i år. Trygve Slagsvold Vedum er manges favoritt til å overta.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HAN INN OG HUN UT? Flere Sp-ordførere mener Liv Signe Navarsete må gå av som leder av Senterpartiet i år. Trygve Slagsvold Vedum er manges favoritt til å overta. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ordførere fra Senterpartiet er så misfornøyd med partileder Liv Signe Navarsete at de mener hun må gå allerede i år. Trygve Slagsvold Vedum er manges favoritt til å overta ledervervet.

Navarsete er valgt fram til landsmøtet i 2015, men flere Sp-ordførere mener et ekstraordinært landsmøte må holdes allerede i vår, og at partiet der velger Navarsetes etterfølger, skriver VG.

- Det må til et ekstraordinært landsmøte nå i vår. Jeg tenker både at Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad kan overta etter Liv Signe Navarsete. Vedum har et glimt i øyet, sier ordfører Even Moen i Stor-Elvdal kommune til avisen.

Moen får støtte av en rekke Sp-ordførere som VG har snakket med, blant annet Jan Helge Grydeland i Roan kommune.

- Jeg tror Vedum kan være et godt alternativ. Hvis vi blir enige om at vi skal ha et lederbytte, så bør det komme så fort som mulig ved et ekstraordinært landsmøte, sier Grydeland.

Senterpartiets egen havarikommisjon la fram en knusende dom over partiledelsen i slutten av desember i fjor. Stortingsvalget i september var partiets dårligste siden grunnleggelsen i 1920.

Det vil i løpet av den neste måneden bli avholdt fylkesårsmøter, og flere av dem VG har snakket med, tror ledelsen vil få sterke signaler.

- Noen ønsker å framstille lederdebatten som medieskapt. Det er den ikke, sier fylkesordfører Dag Rønning i Hedmark.

(NTB)