Flere overlevende barn har kommet hjem til Belgia

I dag vil også de første omkomne etter bussulykken i Sveits bli fløyet hjem.

HJEMME IGJEN: Et fly fra Brussels Airlines brakte torsdag overlevende barn hjem etter bussulykken i Sveits hvor 28 personer mistet livet. Her er flyet avbildet før avgang fra flyplassen i Genève. Foto: Robert Pratta / REUTERS / SCANPIX
HJEMME IGJEN: Et fly fra Brussels Airlines brakte torsdag overlevende barn hjem etter bussulykken i Sveits hvor 28 personer mistet livet. Her er flyet avbildet før avgang fra flyplassen i Genève. Foto: Robert Pratta / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et fly med åtte barn kom fram til Melsbroek lufthavn utenfor Brussel torsdag kveld, opplyser en sveitsisk sykehuskilde. På flyplassen ble barna møtt av pårørende og deretter kjørt vekk i busser og biler med politieskorte.

De første omkomne vil komme hjem i løpet av fredagen, opplyser belgiske styresmakter.

Av hensyn til de etterlatte vil det ikke bli opplyst om hvor og når ofrene ankommer.

I alt 28 personer mistet livet i bussulykken, deriblant 22 barn. Hittil er 19 av de omkomne identifisert, ifølge sveitsisk politi.

Skolebarn Ofrene er for det meste belgiske skolebarn i alderen 11- 12 år. Det er også seks nederlandske barn blant de omkomne.

Barna var på vei hjem fra skileir i Val d-Anniviers i de sveitsiske Alpene da ulykken skjedde tirsdag kveld. Bussen kjørte inn i betongveggen i en tunnel i nærheten av byen Sierre i den sveitsiske kantonen Wallis.

Årsaken til ulykken er ukjent, men den belgiske avisa Het Laatste Nieuws skriver at de skadde barna har fortalt sine foreldre og helsepersonell at sjåføren like før ulykken ville sette på en DVD. Ifølge avisa kan han ha blitt distrahert av dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer