STENGT: E39 i Bokn er stengt som følge av store vannmengder i kjørebanen. Det jobbes i morgentimene fredag med å fjerne vannet. Bildet er tatt på E39 Alvestadkroken. Foto: Politiet i Haugaland og Sunnhordland
STENGT: E39 i Bokn er stengt som følge av store vannmengder i kjørebanen. Det jobbes i morgentimene fredag med å fjerne vannet. Bildet er tatt på E39 Alvestadkroken. Foto: Politiet i Haugaland og SunnhordlandVis mer

Flere oversvømmelser i Bokn i Rogaland. - Frykter flere meldinger når folk våkner

Flere hus med en halv meter vann i kjelleren. Brannvesenet tror tallet på husstander kan øke etter hvert som folk våkner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenet har måttet rykke ut etter flere meldinger om oversvømmelser i Bokn utenfor Haugesund. E39 har vært stengt på grunn av en oversvømt elv.

- Det er snakk om seks boliger med vanninntrengning i kjeller. Noen har hatt opp til en halv meter med vann. Det er mye vann. Vi er nå ute og redder verdier og pumper ut vann, sier vaktleder Christer Gilberg i Haugaland og Sunnhordland 110-sentral til Dagbladet fredag morgen.

E39 i området har vært stengt i flere timer på grunn av store vannmengder i kjørebanen. Rundt klokka 07.30 er veien ved Boknasundbrua åpen igjen, med manuell dirigering på stedet, melder Vegtrafikksentralen Vest.

Brannvesenet fikk første melding om vann i kjeller klokka 03.34 i natt. De jobber nå med å fjerne vannmassene ved trafikkerte E39.

Frykter flere meldinger

Gilberg i brannvesenet tror det kan være flere husstander med vann i kjelleren, som vil melde fra om dette når de våkner.

- Vi frykter flere meldinger når folk våkner, fordi det har vært natt og folk har ikke sjekka husene sine, sier han.

Noen husstander har hatt opp til en halv meter med vann i kjelleren.

Bokn brannvesen får bistand fra kommunen og brannvesenet i Haugesund. Ifølge Gilberg har det vært mye regnvær i området den siste tiden.

Stans i trafikken

Gilberg i 110-sentralen sier det har vært trafikale utfordringer på stedet.

- Vi har måttet holde veien stengt og har vært litt strenge. Det er viktig at de som arbeider er trygge når de holder på, sier han.

- Nå skal åpning av veien igjen være rett rundt hjørnet, sier han videre.

Klokka 07.30 ble veien åpnet igjen.

Jobber med vannmassene

Trafikkoperatør Ken Ove Holm i Vegtrafikksentralen Vest sier til Stavanger Aftenbladet at de jobber med å senke vannmassene ved brua.

- Det er voldsomme vannmengder. Vi har hatt slamsugere i arbeid en halvtime nå, men er også avhengig av at nedbøren avtar. Enn så lenge er det helt stengt for trafikk, sier han.

Dagbladet følger saken.