FLERE SKADER:  Skader i hender og ansikt ble resultatet etter årets nyttårsfering. Dette bildet er tatt av rakettene fra Kristiansten festning i Trondheim. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FLERE SKADER: Skader i hender og ansikt ble resultatet etter årets nyttårsfering. Dette bildet er tatt av rakettene fra Kristiansten festning i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Flere på sykehus etter nyttårsfeiringen

Oppskytingen av årets nyttårsraketter ga to menn alvorlige skader. Flere er lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en pressemelding fra Haukeland universitetssjukehus er en 43 år gammel mann alvorlig skadd i forbindelse med oppskyting av raketter. Han ble i natt fraktet sykehuset med helikopter fra Norsk Luftambulanse.

- Skader i hånda Ulykken skjedde på Hjelteryggen på Sotra akkurat ved midnatt.

Ifølge bt.no skal mannen ha skader i hånden.

Også en mann i 20-årene er alvorlig skadet etter feiringen, skriver agderposten.no. Mannen fikk store ansiktsskader etter at han ble truffet i ansiktet av fyrverkeri i Risør.

Søndag morgen kunne ikke legene ved sykehuset i Arendal si om de ville klare å redde synet til mannen.

- Vi fikk inn en person ble skadd etter et uhell med fyrverkeri i Risør natt til søndag. Vedkommende fikk alvorlige øyeskader og en del kutt i ansiktet. Det er usikkert hvor skadet synet er. Han er innlagt på sykehuset i Arendal og under behandling. Tiden vil vise hvordan det går med synet hans, sier kirurg Sonja Rojewski, ved akuttmottaket på sykehuset i Arendal til agderposten.no.

NTB melder også om at en 18 år gammel mann er skadd i forbindelse med nyttårsraketter. Denne ulykken skjedde i Austevoll i Hordaland. Haukeland universitetssjukehus opplyser at 18-åringen er lettere skadd.

Mistet fingre To jenter på sju og elleve år ble også skadd i forbindelse med nyttårsfeiringen. De to ble skadd etter feiringen i friluftsområdet Geiteryggen utenfor Bergen.

Haukeland universitetssjukehus opplyser til NTB at de to er lettere skadd.

I Oslo mistet en mann to fingre da det ble tent på ulovlig fyrverkeri på Rådhusplassen der rundt 40.000 mennesker hadde samlet seg for å se på det kommunale fyrverkeriet.

Uhell etterforskes Adresseavisen melder at deler av det kommunale fyrverkeriet på Kristiansten Festning i Trondheim gikk av to meter over bakken og ble spredt over publikum.

Ingen skal ha kommet til skade.

- Det er åpenbart noe som har gått galt, men hva vet vi ikke ennå. Det er opprettet sak på forholdet, og forhåpentligvis kan etterforskningen avdekke hva som har skjedd, sier operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.