Flere padlere - flere nestenulykker

Antallet padlere i Norge øker. Dette skaper stadig flere farlige situasjoner mellom fritidsbåter og kajakker. Her går det nesten galt i Drøbaksundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Padleforbund har fått 1500 nye medlemmer på to år og alle de store kajakkimportørene melder om rekordsalg siden 2001. Veksten skaper imidlertid problemer på sjøen. Forrige torsdag gikk det nesten galt i Drøbaksundet. Ifølge øyenvitnene Gunnar Mæhlum og Petter Øya var det rett før en cabincruiser og en kajakk braste inn i hverandre.

-  Cabincruiseren kom opp på siden av oss. Det virket som om han ikke så padleren, for han fortsatte rett mot den i høy fart. Heldigvis greide padleren å manøvrere seg unna, sier Mæhlum.

Flere padlere Dagbladet har snakket med forteller at slike nestenulykker er hverdagskost.

-  Jeg føler at jeg padler for livet noen ganger. Jeg hører også jevnlig om andre padlere som nesten er meid ned av båter, sier generalsekretær i Norges Padleforbund, Sven N. Anderssen.

Redningsselskapet er obs påproblemet.

-  Padlere ligger svært lavt i vannet og kan være vanskelige å se. Samtidig øker farten på fritidsbåtene. Det er klart denne kombinasjonen kan gi farlige situasjoner, sier informasjonssjef Ingvar Johnsen.

NÆRE PÅ: Cabincruiseren er få metere fra å kjøre ned padleren i Drøbaksundet. Denne gangen gikk det heldigvis bra.