EN PÅGREPET: Politiet tok seg inn i pengesentralen, men var for sene til å ta ranerne på fersken. Nå er en person pågrepet, mistenkt for å ha tatt del i gigantranet. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
EN PÅGREPET: Politiet tok seg inn i pengesentralen, men var for sene til å ta ranerne på fersken. Nå er en person pågrepet, mistenkt for å ha tatt del i gigantranet. Foto: Pontus Lundahl / ScanpixVis mer

Flere pågrepet etter helikopterranet

Varetektsfengslet i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Flere personer er pågrepet for helikopterranet mot G4S' pengesentral utenfor Stockholm på onsdag, ifølge SVTs nettsider.

De pågrepne er mistenkt for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. Alle sitter fengslet i Kronobergfengselet.

- Pågripelsen gikk rolig for seg. De ble pågrepet av vår nasjonale innsatsstyrke, sier en polititalsmann til SVT.

Mistenker serbere
Svensk politi mistenker ifølge Aftonbladet en gruppe tidligere serbiske elitesoldater for å stå bak det svært spektakulære ranet mot G4S' pengesentral utenfor Stockholm onsdag.

Hjernen bak ranet skal ha fått 30 prosent av utbyttet, som skal være blitt på flere hundre millioner svenske kroner. Serbiske aviser, som Blic, går nå ut med navn på to av de angivelige ranerne, som skal ha planlagt ranet siden mai i år.

Dette er opplysninger avisa hevder å ha fått fra svenske politikilder.

Det har lenge vært mistenkt at eksjugoslaver sto bak ranet. «Rosa Panter»-ligaen er blitt nevnt som mulige gjerningsmenn.

Antiterror
Dette er to menn i 30-årene, som begge tidligere var en del både av den serbiske hærens elitestyrker og PTJ, den serbiske antiterrorenheten.

De to er begge født i Montenegro.

Styrken var spesielt kjent for sin dyktighet med våpen, innbrudd og manøvrering av både biler og helikopter under krevende omstendigheter.

Mannen som fløy helikopteret er ifølge Expressen en mann fra Balkan, som er fetteren til en mann i 30-årene som tidligere er dømt for grove forbrytelser i Sverige.

Denne personen var også involvert i aksjonen, gjennom å ordne med våpen og losji for ranerne.

FLYKTET I HELIKOPTER: Politiet fant helikopteret etter kort tid, men brorparten av ranerne er fortsatt på frifot. Foto: EPA/MAJA SUSLIN/Scanpix
FLYKTET I HELIKOPTER: Politiet fant helikopteret etter kort tid, men brorparten av ranerne er fortsatt på frifot. Foto: EPA/MAJA SUSLIN/Scanpix Vis mer