Flere pågrepet etter Hongkong-demonstrasjoner på flyplass

Voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter. Minst fire arrestert

HONG KONG: Politiet har tatt tilbake kontrollen på Hong Kongs internasjonale flyplass etter at demonstrantene tidligere hadde barrikadert seg inn i terminalen. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Demonstranter okkuperte flyplassen i Hongkong for andre dag på rad, og opprørspolitiet møtte demonstrantene med våpen. Politiet brukte pepperspray, batong og politiskjold i møte med demonstrantene, som har hindret alle avganger fra flyplassen etter at sit-in-aksjonen startet.

Det melder CNN og Reuters.

En bevisstløs mann ble hentet av ambulanse, etter at demonstrantene holdt ham i flere timer og beskyldte ham for å være undercover-politimann. Ifølge nyhetsbyrået AP var politiet på flyplassen for å hente ut mannen. Det skriver The Guardian.

Det har også vært meldinger om at en kvinne tidligere skal være skutt i øyet, blant andre fra The Straits Times. Dette er ennå ikke bekreftet.

På et tidspunkt slo demonstranter mot en politimann, som så trakk pistol og siktet på demonstrantene:

Først da politiet ankom stedet, var det mulig å hente den bevisstløse ut. Da politiet forsøkte å forlate stedet, ble de i en kort periode hindret av demonstrantene.

Politiet møtte med massiv tilstedeværelse utenfor flyplassen, og blokkerte utgangene i en periode, slik at turister og demonstranter var innestengt på flyplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer