Flere pågrepet etter Hongkong-demonstrasjoner på flyplass

Voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter. Minst fire arrestert

HONG KONG: Politiet har tatt tilbake kontrollen på Hong Kongs internasjonale flyplass etter at demonstrantene tidligere hadde barrikadert seg inn i terminalen. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video: AP. Vis mer

Demonstranter okkuperte flyplassen i Hongkong for andre dag på rad, og opprørspolitiet møtte demonstrantene med våpen. Politiet brukte pepperspray, batong og politiskjold i møte med demonstrantene, som har hindret alle avganger fra flyplassen etter at sit-in-aksjonen startet.

Demonstranter under en sit-in på flyplassen i dag. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB Scanpix
Demonstranter under en sit-in på flyplassen i dag. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Det melder CNN og Reuters.

En bevisstløs mann ble hentet av ambulanse, etter at demonstrantene holdt ham i flere timer og beskyldte ham for å være undercover-politimann. Ifølge nyhetsbyrået AP var politiet på flyplassen for å hente ut mannen. Det skriver The Guardian.

Det har også vært meldinger om at en kvinne tidligere skal være skutt i øyet, blant andre fra The Straits Times. Dette er ennå ikke bekreftet.

På et tidspunkt slo demonstranter mot en politimann, som så trakk pistol og siktet på demonstrantene:

Først da politiet ankom stedet, var det mulig å hente den bevisstløse ut. Da politiet forsøkte å forlate stedet, ble de i en kort periode hindret av demonstrantene.

Politiet møtte med massiv tilstedeværelse utenfor flyplassen, og blokkerte utgangene i en periode, slik at turister og demonstranter var innestengt på flyplassen.

VOLDELIG: Opptøyene på flyplassen endte blodig. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB Scanpix
VOLDELIG: Opptøyene på flyplassen endte blodig. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Politiet forlot stedet ved 17.50-tida norsk tid - like før midnatt i Hongkong.

En taktisk innsatsstyrke som var den siste igjen, og politiet arresterte flere personer og brukte pepperspray flere ganger.

VOLDELIG: Opprørspoliti forsøker å spre demonstranter under aksjonen mot Hongkong-flyplassen. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB Scanpix
VOLDELIG: Opprørspoliti forsøker å spre demonstranter under aksjonen mot Hongkong-flyplassen. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Etter opptøyene i dag har USAs president Donald Trump skrevet på Twitter at Kina sender tropper til Hongkong-grensa.

Det er andre dag på rad at demonstranter okkuperer flyplassen, i protester som startet i begynnelsen av juni og har eskalert siden. Utgangspunktet for opptøyene var et lovforslag om å utlevere kriminelle til fastlands-Kina.

Nå krever demonstrantene også at Hongkong-leder Carrie Lam skal fratre.