Flere pågrepet etter Minsk-terroren

Etter at 12 ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer skal være pågrepet mistenkt for terroraksjonen på t-banestasjonen Oktjabrskaja i Minsk i Hviterussland der 12 personer mistet livet, melder Russia Today.

Det er derimot fortsatt ukjent hvem de pågrepne er, eller hva som er motivet bak angrepet. Ingen har hittil tatt på seg ansvaret for bombeaksjonen, ifølge Reuters.

Oktjabrskaja-stasjonen ligger ikke langt fra den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenkos kontor. Presidenten har selv gått hardt ut etter angrepet, og har hevdet at terroraksjonen kan være et forsøk på å destabilisere landet.

- Jeg utelukker ikke at dette kan være en «gave» fra utlandet, men vi må også lete her hjemme. Vi må finne ut hvem som tjener på å undergrave freden og stabiliteten i landet, hvem som står bak dette, sier han.

Han fastslår at saken er en alvorlig utfordring for landets sikkerhetstjeneste.

Ifølge presidenten er det mulig at det er en forbindelse mellom mandagens eksplosjon og en uoppklart eksplosjon som rammet landet i 2008. Den gang ble 50 personer skadd da ei bombe eksploderte under en konsert.

Det er uklart om hvilken nasjonalitet de pågrepne er. Den hviterussiske avisa NV-Online har bilde av det som skal være den første pågripelsen.