VOKTER STRANDA: I dagene etter massakren på en av Tunisias flotteste strender fredag, er stranda tungt voktet av politi. Foto: Andreas Gebert/dpa/NTB Scanpix
VOKTER STRANDA: I dagene etter massakren på en av Tunisias flotteste strender fredag, er stranda tungt voktet av politi. Foto: Andreas Gebert/dpa/NTB ScanpixVis mer

Flere pågrepet etter strandmassakren i Tunisia

Sjekker om studenten hadde fått jihadistopplæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tunisiske myndigheter har pågrepet en gruppe mistenkte personer som knyttes til studenten som drepte 39 personer i et terrorangrep fredag, opplyser landets innenriksminister.

Najem Gharsalli kom ikke med ytterligere detaljer, men sier samtidig at myndighetene jobber med å få bekreftet hvorvidt den 23 år gamle studenten Seifeddine Rezgui hadde fått opplæring i jihadistleire i nabolandet Libya.

Det er snakk om sju pågrepne personer, ifølge Sky News. Fire av dem skal ha blitt pågrepet i dag - to av dem i Sousse der angrepet fant sted, og én i hovedstaden Tunis. De fjerde personen ble pågrepet i byen Kasserine. Tre personer ble også pågrepet i samme sak i går. 

- Romkameratene hjalp til Myndighetene jobber også utifra en teori om at gjerningsmannen skal ha fått hjelp av romkameratene sine, ifølge The Independent. Det kommer ikke fram hvordan han kan ha blitt hjulpet.

OM PÅGRIPELSENE: Mohammed Najem Gharsalli, Tunisias innenriksminister, fortalte mandag om pågripelse under en pressekonferanse. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/NTB Scanpix
OM PÅGRIPELSENE: Mohammed Najem Gharsalli, Tunisias innenriksminister, fortalte mandag om pågripelse under en pressekonferanse. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/NTB Scanpix Vis mer

Studenten ble selv drept like etter at han tok 39 liv. Terrorgruppa Den islamske staten (IS) har tatt på seg skylda for angrepet.

På den da fortsatt blodige stranda lørdag, ett døgn etter massakren, sa flere hotellansatte til Dagbladet at gjerningsmannen bare ønsket å ramme turismen i landet.

-  Vi har ikke fått inn noen kanselleringer ennå, men flere hundre engelskmenn reiste hjem bare i går. Turismen er veldig viktig for landet vårt. Det er viktig at vi tunisiere nå står sammen, at verden står sammen, for hvis ikke vinner terroristene, sa Amara Mouez til Dagbladet.

- De ødela sønnen min Faren til 23-åringen var en av de første som ble tatt inn i politiets varetekt etter massakren, før han i går ble sluppet fri. Han forteller til den britiske avisa The Telegraph at han ikke hadde noen anelse om hva sønnen planla.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet ingenting. Jeg visste ikke hva han drev med. Det er det jeg sa til politiet og det er det jeg sier til deg nå, sier Abdul-Hakeem Rezgui, og legger skylda på de ekstremistiske kreftene som drev sønnen til ugjerningen.

- Disse menneskene ødela hodet til sønnen min med grusomme tanker og ideer. De ødela ham, sier faren.

Faren og tre av sønnens romkamerater ble arrestert fredag, men i går ble de sluppet løs.

- Gå vekk Myndighetene gjorde det samtidig klart at de fortsatt jakter flere gjerningsmenn.

23-åringen skal ha valgt ut ofrene sine.

- Han lo og tøyset, som en normal fyr. Han valgte hvem han skjøt. Noen sa han «gå vekk» til. Han valgte turister - briter og franskmenn, sier et vitne ifølge Mosaique FM radio, ifølge britiske The Telegraph, skrev Dagbladet fredag.

LES SAKEN: Drepte tilfeldige badegjester og skjøt rundt seg ved turisthotell: Valgte ut ofrene, og sa «gå vekk» til resten.